Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

úterý 12. března 2019

Daniel Stach: Jak myslí velikáni?

Včera jsem tu zmiňoval jednu přednášku, kterou jsem (si) úmyslně pouštěl na akci spolku, jehož jméno se zde na blogu nevyslovuje.

Pro mě to bylo potřebné, abych si sám sobě zvedl psychiku. Ještě doma jsem se koukl na prvních několik minut, takže jsem věděl do čeho jdu.

A proto mohu vřele doporučit tuto novější verzi, kterou jsem na akci shlédl dvakrát, kamarád J*K* ji viděl jedenapůlkrát :-)

3. 3. 2018


Ještě hodně dlouho budu o vyslechnutých radách přemýšlet, pár jich tam zaznělo. Ale také přemýšlím, že si dokoukám i některé hosty, o niž Daniel Stach hovoří.

Proto abych nezapomněl, tak si tu dám pár odkazů. Samozřejmě to sem dávám i pro ostatní, které daný host zaujal.
Poměrně okrajově byli zmíněni další lidé, případně jsem si je dohledal v rámci klíčových slov. těch samých klíčových slov, podle kterých mi vyběhly odkazy na dříve zmíněná videa.
Vůbec zajímavé je to, že se mi tak trošku omylem podařilo najít i starší verzi oné přednášky. Obě verze jsou od sebe zhruba dva roky, takže vybrané osobnosti a odkazy na "přítomnost" jsou jiné. Bylo to pro mě zajímavé i profesně, protože sám dělám opakované přednášky/školení (sice pouze nárazově) a musím je obměňovat.


Tak tedy: Starší verze téhož a přesto dostatečně jiná, hlavně s velkou diskuzí:
28. 11. 2016


Následující rozhovor už mám shlednutý



A ještě přidám rozhovor v rádiu



Co si vzít z toho všeho? Když vynechám všechny rozhovory z Hydepark Civilizace, tedy ponechám jen čistě projev Daniela Stacha, jeho styl vyjadřování a vůbec chování je pro mě příkladem. Ale hlavně to pozitivno, které z něj sálalo...