Tento sen je poměrně krátký a začíná v místech, kde odevzdávám auto do servisu a pak odtamtud jdu na autobus nebo na tramvaj jezdící na středovém pásu silnice.
Stojím v místě, odkud krásně doběhnu na jednu nebo druhou zastávku - v obou případech je to 10-20 kroků, to podle toho, jak poctivě chodím po přechodech.
Přijela tramvaj, které se říká "Drak", tedy kloubová tramvaj a jela na lince 2, což je stav neobvyklý (v reálu a i v tomto typu snu), tramvaj byla navíc dvou patrová a nastupoval do něj neobvykle velký počet cestujících.
V reálu bych řekl, okej, je výluka na druhé lince, všechno jezdí na konečnou linky 2, kde se přestupuje na náhradní autobusovou dopravu. Ve snu jsem si to řekl taky, ale už jsem měl jistou obavu, protože ve snech mohl vizuální stav Draka (vybledlá základní fialová barva) znamenat leccos *1, to že podle všeho nejela druhá linka *2 to vůbec v mých snech mělo různé dohry.
Ale sen pokračoval, kdy se objevil jeden můj spolužák ze základní školy a vedl mě do boční ulice, kde stála souprava dvoupatrových T3, ta přední měla jedno boční sklo -hmm- odstraněné, spolužák prolezl dovnitř a já za ním. Během sekundy jsme u kabiny.
"Ty vole, já tohle už dobře dva měsíce neřídil", říkám mu lehce s obavami. Sedám si ale do kabiny, sen končí
*1 opotřebovaná "česká" tramvaj hrozící rozbitím a tím pádem mým uvězněním v ní
*2 libovolně si vyberte varianty od neprůjezdné trati po ... cokoliv......
Před pár dny jsem si četl, kterak ve východním německu jezdily vícepatrové stroje, byl na to článek myslím na IDNES. To je jedna z reálií, která mi skočila do snu. Druhá, jak jistě očekáváte, byla ta, že jsem odevzdával v reálu auto do servisu (příprava na technickou prohlídku a zprostředkování technické prohlídky). Ohledně ZŠ jsem měl den před snem myšlenku, že už jsme se jak se spolužáky ze ZŠ, tak se spolužáky ze SŠ už dlouho nesešli, přičemž kulaté výročí máme letos s jednou třídou respektive za rok s třídou druhou.
Sen byl REMAKE, a tak zůstává jen poslední otázka - proč byl ve snu zrovna tento spolužák?