Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

úterý 1. července 2014

Kratičce k islamistům

Včera jsem narazil na zajímavý blogpost na webu České televize (to je tak, když chcete hledat blogpost k mistrovství světa a seknete se v kategorii) o příběhu, který se týkal jedné islámské ženy, která od islámu konvertovala ke křesťanství a nyní byla kvůli tomu odsouzena ke smrti...

Zaujal mě v něm následující odstavec :
.... Sadananda Dhuma, autor knihy "Můj přítel fanatik: Cestování s radikálním islamistou", který v listopadu 2011 pronesl na půdě Amerického centra v Praze přednášku na téma ideologického světa dnešních džihádistů. Názorové odstíny mezi umírněným muslimem a fanatickým islamistou tehdy na příkladu postoji k homosexualitě rozdělil na tři stupně. Fanatik bude chtít homosexuála zabít, protože to, co dělá, není slučitelné s islámem. Většinový muslim pak bude hledat verš či právní výklad, který by umožnil život dané osoby ušetřit, avšak liberální muslim půjde ještě o krok dál a život druhé osoby ušetří prostě proto, že její poprava je v 21. století barbarská a špatná, bez ohledu na to, že některý posvátný text by mohl tvrdit opak.
Zdroj: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/blogy/jan-kuzvart/277874-halikova-hozena-rukavice/

Doporučuji všem přečíst si celý blogpost, protože se tam dozvíte něco, co v našich médiích prakticky nezaznělo - o českých islamistech a jejich činech okolo onoho odsouzení... Činy, které .... ale to už si přečtěte :-)

Mě osobně zaujalo to, jak velice snadno mohu "islamismus" nahradit "křesťanstvím" a "homosexualitu" třeba slůvkem potrat, pokud tedy nenechat to původní slovo. A našly by se další slůvka....

Ano, asi budu těžce hledat zemi kde by za toto došlo až k terminální fyzické popravě, ale i vyvržení ze společnosti či rodiny je dost ošklivé.

K zamyšlení zůstává jen počet těch kterých fanatiků/umirněnců/liberálů v tom kterém náboženství...