Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

středa 22. dubna 2015

Zhodnocení víkendu a dnů předcházejících

Zklamání ti otevře oči,
ale uzavře srdce.

Ano, musím říci, že jsem zklamán a myslím že to bylo vidět na všech mých příspěvcích a dodatečných mouder dne, které byly mimo pořadí, jež je v tuto chvíli 1x moudro na pět dnů napsané od minulé středy.

Když se vrátím k pátečnímu příspěvku "Víkend se spolkem podruhé" Klap! tak tam jsem popisoval, co se dělo nevinného ve středu a naznačil jsem k této situaci, že jsem dostal geniální radu od kolegů - Nech si (jako) od manžela kamarádky udělat monokl a ukaž se těm pitomečkům, co tě pomlouvali. Méně chápavým vysvětli, že její manžel si čest ochránil :-)

Těžko říct, kdo všechno si na toto téma špital, pro mě bylo horší poznání druhé, popsané v sobotním příspěvku, Ucha se nadále trhají, kde mi chybí dopopsat ještě jedno zjištění - tedy kromě toho zjištění, že už konečně umím být svině. Je to zjištění, že ještě stále se mi zvedá krevní tlak, když se mi někdo pokusí sáhnout na mojí práci a navíc nespravedlivě sáhnout. Bojím se toho, až se někomu do svých plánů/cílů podaří zapojit můj vztek, který přitom mívám.

U tohoto druhého případu vím jednoznačně, od které osoby toto vzešlo, ale stále nechápu proč. A samozřejmě jsem přemýšlel nad tím, jak se k této osobě chovat. Ono by stačilo pouhé striktní dodržování předpisů směrem k této osobě, aby vznikla "pakárna", ale odvážím se říci, že si nechci zatěžovat svoji karmu, avšak směrem k této osobě platí moudro napsané na úplném počátku tohoto příspěvku a také zřejmě to, které jsem psal v úterý:
Je zlé, když tě někdo zklame,
ale ještě horší je,
když ani nepochopí, že ti ublížil.

Očekával jsem, jestli se něco stane v odvetu na mé svinské chování a stanovil si hranici na úterní pozdní večer, kdy měla přijít, ale nepřišla ani do této chvíle. I to má svoji vypovídací hodnotu a to jak o oné osobě, tak i o mě...
/Kéž bych měl pravdu a ovzduší se definitivně vyčistilo/