Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

sobota 2. listopadu 2019

Shrnutí uplynulého týdne (44/2019)

Dovolit si psát shrnutí týdne, který ještě neskončil, to je docela luxus, a taky předpoklad, že zbytek týdne uplyne bez zbytečných trapasů a odchylek od očekávaného normálu. Povede se? To ukáže čas.

Ale k dění - pondělí byl státní svátek a já si myslel, že v klidu natočím pár videí, ale to se nepovedlo, už jenom proto, že jsem odpoledne věnoval na oltář rodině a tak se (o týden dříve) objížděly hroby a také příbuzní, které navštěvujeme 1x ročně... Skončilo to mým překafováním a pěti hodinami času...

V úterý jsem poměrně nečekaně odjel na pobočky F* Q* P* , kolega je objel ve středu, neboť přestavba pobočky P* se opět blíží a připravovat náhradní prostory je potřeba. Znamenalo to, že pojedu ve čtvrtek a dám si to stejně...

Problémem je, že se musí proinvestovat peníze, a tak se bude předělávat i pobočka B*, což znamenalo, že z prostor, kde ani nejde elektřina muselo všechno pryč. A hups, byl tam i jeden kostlivec našeho oddělení. Vlastně dvě kostlivkyně - dvě stařičké kopírky, které nebyly odvezeny na sběrný dvůr (nebo tak něco). Ale směly se vůbec odvést, nejsou ještě v živém majetku a neodepsané? Kdo hádal, že se odvést nesměly má pravdu. A tak jsem byl na tépichu v ředitelně a odpovídal na dotazy, volalo se na všechny strany, dva dny před inventurou...

Měl jsem vztek a mám ho i teď, protože když toto má za úkol některý můj kolega, tak očekávám, že se do toho opře, a že ho nemusím hlídat. No, asi musím. A tak jsem si hrál na detektiva a zjistil, že v září 2018 bylo z naší strany kolegou vše připraveno, teď je o 13 měsíců později a tohle se teď děje?

Ukázal se klasický problém, kolega Z* měl ústní příslib čehosi z krajského vedení, a to se nestalo. Je úplně jedno, jestli bylo přislíbeno pokračovat v likvidaci nebo naopak rušení likvidace těchto kopírek, (mám dojem, že Z* plánoval gigantické vyřazování techniky, ale přitom ve skladech už přes rozbité nevyřazené kusy zakopáváme), důležité bylo co teď s tím.

A tak jsme ve středu kopírky šoupli na místo X aby se koza nažrala a vlk zůstal celý. Samozřejmě vše špatně a tak se domluvil mimořádný odvoz na sběrný dvůr a opět bylo ústně(!!!) přislíbeno, že to bude OK. Ani já, ani Z* už ale nevěříme.

Ve čtvrtek odváželo, a za trest jsme si museli ty kopírky odtahat až na odvozové auto sami. To už ale bylo domluveno (ve středu jsem tomu silně napomáhal), že se odvezou všechny vadné tiskárny. Původně jich bylo domluveno 15ks, pak 30ks, odvezlo se jich 45. Chápete to? Proč se to schovávalo, když to dávno kdosi prohlásil za neopravitelné? Nechápu to. Ale konečně je klid.

Aby se nemuselo chodit sem tam, tak jsme na budově A* vytvořili dočasný kout, kam se to všechno odstěhovalo - z různých skrýší na různých budovách - a odkud se to nakládalo. Byl jsem jen u prvního nakládání, a pak odjel na ty pobočky, kolegové si to užili až do dna. Řidič vozu v 10 hodin prohlásil, že ve 13:00 končí, takže další várky už vozili mí kolegové. Zjevně to stíhali, protože kolega Z* se objevil na pobočce F* na kafe v čase, kdy 13:00 nebylo ani zdaleka.

Proběhla kafárna, a pak jsem jel domů. Tedy přes pobočku A*, kde jsem si nemohl nevšimnout obrovského počtu hasičských vozů směřujících kamsi. Pobočky F* a Q* byly o chvíli později bez proudu a na dost dlouho, neboť hořela trafostanice, zásobující proudem obě pobočky.

Znamenalo to v pátek vzít do práce své auto, protože první volající z obou poboček by mohl požadovat zásah na místě a dobývat se na klíče od služebních aut tak brzy je nemožné. Nikdo nevolal, ale servery byly "rozladěny a rozvrkočeny", takže jsem kromě počítání statistik (ano, nový měsíc) zprovozňoval nefunkčnosti... Až jsem málem zapomněl, že jsem v práci autem a plánoval si cestu domů autobusem.

A pak jsem spal a nejel na akci spolku, jehož jméno se zde nevyslovuje - mělo se probírat něco kolem letní akce, na níž dělám "šedou myš" - omluvil jsem se už ve čtvrtek, protože jsem cítil , že při současné únavě by hrozilo, že bych usnul za volantem. A pak to mělo druhou věc - neuvidím ksichty těch, kteří i na této akci budou pít a nebude to jen voda a nealko...

V sobotu, poté co jsem začal rozpoznávat okolí, jsem stihl akorát tak připravit stůl na oběd, převléknout si postel a různě drobně poklízet, a odpoledne opět odpočívám - na rytí zahrady kvůli dešti nedošlo...