Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

úterý 5. dubna 2011

Krátké shrnutí sedmi dnů (13.)

[článek předepsán od soboty 2.dubna]

Nového se "ve světě" neděje nic, tedy lépe řečeno nic, co by mě zaujalo na déle než půlhodinku...

Při návratu do starších zpráv vím, že v jaderné elektrárně Fukušima mají průšvih s únikem radioaktivní vody do moře, pravděpodobně "jen" z bloku 2. Až se to bude vyšetřovat, budou se vyšetřovatelé ptát - udělalo to zemětřesení, tsunami nebo až výbuch vodíku ? - Reflex:: Hulvátství a neschopnost: Česká ambasáda v Japonsku kardinálně selhala

S případem Anička už noviny pomalu začínají šetřit, zdá se, že vše už bylo napsané. Novinky psaly očekávatelné: Na těle Aničky se nenašly žádné důkazy proti Otakaru T, (tělo bylo přeci jen delší dobu v zemi)

Sazku jsem už pustil ze zřetele, teď už začínají zákulisní boje, takže nač se rozčilovat...¨

Tolik tedy k dění "ve světě". Chtělo by se mi říct "U mě nic nového - práce a odpočinek", jenže tentokrát to není pravda, ale jen zbožné přání. Změní-li se zákon a je 15 dnů do jeho účinnosti, musí to dopadnout tak, jak to dopadlo u nás. V úterý jsem málem neodešel na dračák - odchod z práce v 17 hodin, ve středu jsem se domů "dopotácel" před 21 hodinou, čtvrtek a pátek jsem dole ve městě dobíhal autobus jedoucí ve 20 hodin. Tedy co den, to +5 hodin do přesčasů a že by bylo vše v pohodě říct nemůžu. To, jak to bylo připravené shora vypovídá mimo jiné i to, že ještě 31.března v 19 hodin přišly z ministerstva pokyny tedy 5 hodin před začátkem platnosti zákona. (Tam, kde v 16 hodin je problém dohonit kompetentní osobu.)

V pátek, v první den platnosti zákona jsem tvrdě datloval do databází nové struktury a data, aby "to" jelo, ale totálně zklamala spisovka. Ukládání jedné hodnoty 30 minut a ještě s nejistým výsledkem bylo fakt moc :-(

Kolega mi doteď nenainstaloval server pro Intranet, v sobotu nám jeden kabel utrhli a druhý přeřízli (nehoda při výměně rámů a oken), takže v pondělí nepůjdou telefony, emaily, internet, služební aplikace běžící na serveru v jiných budovách.

Nojo, už si zase stěžuju, takže toho raději rychle nechám :-)