Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pondělí 18. dubna 2011

Krátké shrnutí sedmi dnů (15.)

Politici se fízlují navzájem, lžou si do odposlechů, nahrávek ... A prezident se tváří jako milius a přitom si ne zrovna vhodným způsobem zajišťuje do své sbírky luxusní propisku, tolik z dění "tam venku" a na mém blogu, kam přidávám další ne zcela pozitivní příspěvky na téma "sbal si to svý ráno"...
Jakmile se lidi z malých stran dostanou k nějakému kusu moci tak prostě zblbnou a rozmetaj se na kusy
Jenže ani pohled na můj soukromý život není nějak přehnaně pozitivní. Gratuluji si, že jsem poslechl kolegyni, která mě v úterý vyštvala z pobočky P*, abych jel už ve tři a tím pádem ji svezl soukromým autem s tím, že práci si přeci můžu udělat na dálku.

Děkuji ti K* !! Sice jsem si trošku kazil zážitek ze hry Dračí doupě jenž začala v 17 hodin, ale když mi v 17:30 spadl upgrade ostré databáze na chybu, kterou programátoři onoho upgrade udělali, bylo zle. Samozřejmě programátoři chodí do práce nejdříve na osmou ranní, jenže databáze měla být schopná odpovídat už ráno v půl sedmé. A končí už v 16 hodin.

Děkuji ti K* podruhé !! Kdybych byl na pobočce, nevím, kdo by mě v tuhle kritickou chvíli křísil z toho šoku a čím, takhle jsem mohl udělat pár potácivých kroků (přesně pět), vhodit minci do automatu a udělat si pořádně silnou horkou čokoládu. Pak jsem už měl sílu nadávat na fatální shodu okolností. Na mé testovací databázi, kde byla jen o měsíc starší data,  totiž o 2 hodiny dříve upgrade databáze prošel. Sprostě.

Mohu děkovat jen sobě, že jsem měl poctivě udělanou zálohu databáze ze situace těsně před upgradem, kterou jsem sice nakonec nepoužil, protože jsem takový "magor", že jsem z kryptické chybové hlášky vydedukoval, že se někde (a jak se pak dodatečně ve středu ukázalo tak "i někdy") neprovedl jeden kratičký SQL příkaz...

Děkuji ti K* potřetí !! Takhle jsem měl šanci prožít Dračí doupě a netrápil se sám na vzdálené pobočce...

Ve čtvrtek celý den nejel Intranet, protože to a) mě nikdo neřekl a za b) já to nezjistil, protože jsem se zasekl na pobočce B* s jednoznačným úkolem. Dodělat veškeré nedodělky, co se mi tu hromadí už dost dlouho. Ale on nejel i za c) protože si s tím kolegové nevěděli rady, případně za d) protože mě tím nechtěli otravovat.

Nedodělky jsem neudělal všechny, ten největší - servery, mě stále ještě čeká. Ale pouštět se do toho do konce měsíce nebudu, neboť mi budou měnit okna v serverovně, nehledě na dalších X okolností. Bohužel dva ze tří serverů jsou už mimo servisní smlouvu (možná dokonce už všechny tři!!!) takže každou drobnost si musím ošéfovat po svém a sám. To se ukázalo v pátek, kdy zakolísal databázový server a já byl ve škole. Dopadlo to tradičně - telefon do školy -
kolega informatik a prý: "nic ti nejede"
já: "A kde?"
on: "Na pobočce B*".

Já - telefonát do práce na pobočku: "Co všechno nejde?".
kolegyně X: "server-2".
(kolegovo "všechno" se z X podsystémů rázem smrsklo na marginální problém, takže následovalo)
Já bez přemýšlení: "Vezmi si klíče z obálky, vlez do serverovny a zmáčni na druhé klávesnici ode dveří F1, a ani si nezapínej monitor"
X: "Ok"

O pět minut později:
Já: "Co všechno nejde?"
X: "Všechno jede"
Já v duchu: %@#%* !!! Něco zresetovalo server a on nenajel přes problém v BIOSu a to je za UPSkou.

Mít tak aspoň půlden naprostý klid (raději den), tak už mohl být server pár dnů nainstalován a to komplet nový na novém železe, jenže se ukazuje, že reorganizace v práci, která má ušetřit miliony ročně se začne prodražovat v jiných kolonkách. Kolegyni na jiné pobočce, která dělala "malého IT technika" navíc ke svému úvazku sebrali platovou třídu, (uspořilo se), se zasekla, že zadarmo ani kuře nehrabe, takže my z hlavní pobočky začneme jezdit služebními vozy i na drobné závady (úspora se prošustruje na benzínu navíc. Minimálně)

Stalo se toho ještě o jednu věc více, ale to tento blog nesnese...

Pak se člověk může divit, že jsem v pátek na zápočtu z "Multimédii" neodevzdal práci první a získal jen 32 bodů ze 33

:-D

2 komentáře:

Magog řekl(a)...

No mě by akorát zajímalo, jestli i ty za více práce budeš chtít více peněz.

A navíc: ty sis fakt myslel, že se v součtu ušetří? To si jenom nějaký úředník něco vymyslel aby celá mašinerie měla do čeho píchnout.

Pelin řekl(a)...

ad více peněz. Patřím pod nově vzniklou pobočku "K", ale peníze drží pobočka "A".

Já: Chci více peněz
Můj vedoucí: Oki, nemám problém [píše žádanku]

o den později.
ekonom pobočky A: Nemáme prachy [trhá žádanku]
Já: Mám méně peněz