Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pondělí 27. října 2014

Přišel pozdě na evakuaci?

Dnešní sen začal tím, že jsem se dostal na vlakové nádraží, kde byly na zemi postaveny reklamní stojany (tvar "A"), avšak nejsou na nich reklamy ale cedule s kódy, u nich vždy stojí skupina mladých lidí a tu a tam i nějaký starší člověk. Vypadá to jako vedoucí oddílu.

Jdu za organizátorem odjezdů , což je starší bělovlasý chlápek (nebezpečně připomínající jednoho personalistu) a tan po mě vyjel: "Vy už tady nemáte co dělat!". Omlouvám se mu, že jsem přišel na čas, ale že už první vlak odjel, ale on mě neposlouchá a odvrátil se.

Nechci rušit a tak jdu ven kde právě začíná prachová bouře, jak konstatuji své sousedce a znovu se vracím na nádraží. K odjezdu zbývá poslední skupina, dívám se na organizátora, ale ten mě ke skupině nepřiřadí a tak neodjíždím.

Vracím se podél tramvajových kolejí, bouře už přešla, takže mohu sledovat škody po bouři. Ty nejsou velké (když nepočítám potřebu všude zamést), v podstatě jen tramvaj typu ASTRA měla potíže, hořel jí celý podvozek, jinak vypadá funkčně. Nyní ji zrovna parta dělníků zkouší odsstranit z kolejí a naložit jí do odpadkového velkokontejneru, ale nedaří se jim. Být to ve filmu, tak se tomu směji, protože jejich nešikovnost je komická, ale z nějakého důvodu se znechuceně vzbouzím...

Otázkou je, jestli ona hláška "vy už tu nemáte co dělat" směřovala na problém, že už jsem moc starý - proto jsem byl teoreticky oním organizátorem ignorován, anebo jsem "zaspal" svojí skupinu - ať už jako mládežník, nebo jako vedoucí.