Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pátek 1. května 2015

Byl první máj, lásky čas ....

Byl první máj, lásky čas... no spíše demonstrací čas, což bylo očekávatelné, neboť v tento den mají typicky shromáždění komunisté a i další organizace typicky slavící svátek práce. Ale v posledních letech i organizace poněkud.... :-(

Proti posledním zmíněným organizacím se pak organizují odpůrci, tím pádem tam musí být i policisté. V Brně se tak sešel průvod 250 extremistů a 2000 jejich odpůrců, na to vše dohlíželo 600 policistů. A taky pár novinářů.

A pak už stačí jen fotka v Reflexu a vy se leknete, protože v článku vidíte hned na první fotografii, jak zatýkají vašeho kamaráda (Policie v Brně zadržela při prvomájové akci 57 odpůrců radikálů) a podivujete se, protože víte, že fotí pro Deník Referendum a jejich článek (Pochodu neonacistů v Brně se postavily dva tisíce lidí)

Každopádně otázka zní - co s tím vším? Otázka je nasnadě a viděl jsem ji položenou na Facebooku - proč policie nezasáhla proti extrémistům a raději si vybila agresi na jejich odpůrcích, kterých bylo o dost víc? Kvůli tomu, že měli extrémisti (minimálně část) akce povolenou?

Otázka, co tam všechno (doopravdy) dělal kamarád, je v globálním pohledu poněkud nedůležitá...