Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

sobota 2. května 2015

OMSI2: Zablokované nádraží

Dnešní odpočinkové dopoledne (po ranní práci na zahrádce) jsem opět po delší době věnoval hře OMSI, tentokrát její druhé verzi. Mám v počítači nahrané obě, neboť mapa Great Grundorf pro novější verzi hry má tak posunuté některé časy mezi zastávkami, že je to skoro nejezditelné, takže když chci klid, tak jezdím linky v první verzi. Ale o tom až jindy, protože mám v plánu o tom zase něco natočit.

Každopádně k dnešku: Mám už od minula rozjeté první pořadí linky 67, které začíná o půlnoci její noční variantou, tedy linkou N67 a dnes jsem se "projezdil" už na čas 6:22, kdy jsem na lince 67 a až nastane čas ranní špičky, pojedu chviličku linku 67E.
A tak 26. prosince 1996 zhruba v 6:20 ráno přijíždím k vlakovému nádraží "Jižní údolí", respektive k autobusovému terminálu před ním a udivuje mě, že přede mnou stojí auta. Vystoupím tedy z autobusu, pořádně se podívám a zjišťuji, že je zablokován nejenom můj směr, ale i protisměr, což mi dává určitou naději, že já to nějak projedu.

Další snímek už ukazuje výsledek mojí akce, kdy jsem spolehlivě na své stojce (šipka ukazuje kde) a druhá ze šipek ukazuje mojí jízdu v protisměru, protažení se kolem dvou autobusů stojících na své konečné a pak normální dojezd na stojku.

Každopádně už to, že na konečné linky N68 stojí dva její reprezentanti (tzn 100%  autobusů linky) signalizuje, že je něco špatně, protože když jsem to teď zkoušel analyzovat, tak vidím, že první vůz měl odjet do depa v 5:41 a druhý v 6:03, takže v čas mého příjezdu v 6:20 už měly být logicky oba pryč.
No a poslední obrázek ukazuje očekávatelný stav, kdy první autobus, který dokázal přijet na stojky bude muset odvézt veškeré cestující. Takže já :-)

Velkou neznámou je pro mě důvod zablokování prvního autobusu v protisměru, což je autobus z linky 70, který měl jet rovně a tudíž ho zablokovaná pravá strana (z našeho pohledu na obrázku č. 2) vůbec neměla rozptylovat...