Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pátek 23. června 2017

Bouřka (mi) ovlivňuje sny

Do dnešního rána proběhlo přesně pět bouřek od včerejšího večera, a opět se mi potvrdilo to, že mi bouřky sny rozhodně ovlivňují. Občas se "jenom" vzbudím při pořádné ráně hromu, to se totiž typicky ukáže, že hrom odrážející  se od protilehlých kopců děla nepěknou ozvěnu.

První bouřka proběhla ještě v době, kdy jsem seděl u počítače a na sluchátkách jsem mě kolegu z práce. při té příležitosti jsem vyslovil domněnku, že nám asi popadají jističe. S dalším kamarádem jsem se bavil o jeho práci

První sen si nepamatuji,  druhý sice ano, ale nestojí za popsání.
Třetí sen byl relativně krátký, protože na zavolání kolegy sbíhám dolů k hlavní jističové skříni na budově A*, kde je můj kolega celý nešťastný. Na hale totiž vypadla jedna třetina světel a to tak, že nejprve pohasla a pak zhasla úplně. Zbylá světla tu a tam přátelsky mrkla. "Vypadla fáze" říkám znuděně. V tom se jedno zářivkové těleso rozsvítilo nepřirozeně moc a ozvala se příšerná rána...

Rozlepil jsem jedno oko a odkryl jedno ucho, a zjistiv, že přišla další bouřka, provedl jsem "čelem vzad" a pokusil se okamžitě znovu usnout.

***Reprízový sen***
S kamarádem jsem se vydal do jeho práce, abych se tam o něco ucházel a bylo tam několikero počítačů - tři v řadě a celkem tři rady. "Nečekaně" po mě chtěli něco předvést a tak jsem tam chvilku něco datloval.  Chvilkama zvedám hlavu a pokukuji, jak se moji budoucí kolegové (ano, věřím si) postupně dostavují do prosklené kuchyně, kde si něco připraví a jdou zase pracovat.

O další chvilenku později byl v kuchyňce kluk a holka, já zrovna zvedl oči a viděl, že jedna ze zářivek (čirou shodou okolností svítily stejně mizerně jako ty v práci ) si blikla. A kluk byl najednou pryč. "Ty hele, Sn*, viděls to?"  Než jsme si to vysvětlili, cože jsem to viděl, blikla zářivka znovu, holka zaječela a zmizela taky. Třetí chlap se snažil nejenom vyběhnout, ale i zavřít dveře do kuchyňky, ale po dalším bliknutí zářivky padá mrtev mezi dveřmi a zablokoval je.

V tu chvíli už startovali zbylí přítomní a přes skleněnou stěnu přetáhli dřevěný rám, přes nějž jsou nataženy pospojované různobarevné igelitové tašky, takové ty mírně poloprůhledné tenké. A pak zářivka blikla znova a tentokrát už se nerozsvítila. Uvnitř se objevil nějaký chlap sedící na židli. Ale to už jsme se všichni dekovali pryč.

Venku jsem se se Sn* rozloučil a pak se mi sen opět přetrhl

Variantní konec snu je takový, že se onen objevivší se chlap dostane až ke mě a pokud mu na nesmyslné otázky neodpovídám stejně nesmyslně, pak se dočkám bolavého konce...