Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

středa 28. srpna 2019

OMSI2: Jsou dny, kdy se bojím sám sebe

Přesně před hodinou proběhla premiéra videa, které jsem přislíbil k narozeninám kamarádky I*. Zadání nebylo žádné, ale bylo jasné, že buďto musí obsahovat viadukt u městečka Buchthal, nebo Oldtimerky, anebo autobus Škoda 706 RTO.  Ten jediný v mé sérii z OMSI ještě nebyl, takže volba pro hlavní část videa byla jasná.

A právě teď by tady na blogu následovalo video, kde by ten autobus byl. Ono  sice níže je, ale ... nastavil jsem jej až na druhou část. Trvá jen minutu a čtyřicet pět vteřin, ale natáčel jsem mnohem déle a střihal ještě o dost déle...



Jenomže právě tenhle kousek způsobil to, že jsem nazval takto tento příspěvek, protože pokud jsem schopen vytvořit video, které rozbrečí (a potěší) doslova po pár vteřinách (hláška v děkovném emailu říká, že kamarádku už přes slzy druhou tramvaj pořádně neviděla). Věděl jsem už dopředu, že to tak dopadne a o to mě to děsí víc.

Představte si, kdybych tohle ovládání emocí vzal ve velkém, tedy v televizi a ovládal davy. Anebo naopak v malém - ovládat své kamarády tak, abych z toho měl zisk.

Brr.