Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

středa 31. března 2010

Teroristi v Moskvě - dozvuky

Předevčírem jsem tu popisoval v příspěvku "Teroristi v Moskvě" útok na dvě stanice s 38-mi mrtvými. Už jich je 39 ....

Už předevčírem jsem měl pochyby o tom, že se nějak moc rychle vědělo, že to byly čečenské ženy a bylo to znát i ve zprávách rozumných (či chcete-li opatrnějších) novinářů, kteří používali označení "severní kavkaz".

Včera měla online rozvohor novinářka Petra Procházková, která psávala z Ruska své komentáře nejenom z válečných zón, které tam v devadesátých letech byli (odkazy: Online rozhovor a Shrnující článek) že se příliš rychle vědělo kdo ony výbuchy způsobil
"Pár minut po činu je velmi obtížné s takovou přesností, jako to udělali včera Rusové, určit pachatele," řekla čtenářům iDNES.cz. 
Když projdu zprávy z posledních tří dnů, tak se občas mluví o čtyřech ženách - dvě rusky a dvě kavkazanky(?) jdou do metra a ony kavkazanky pak měly být oněmi atentátnicemi.

Dnes se objevila i zpráva, že se k atentátům (konečně) někdo přihlásil - odkaz: Vůdce severokavkazských povstalců se přihlásil k útokům na moskevské metro - můžete se zde dočíst i proč. Ruská tajná policie FSB prý zabila nějaké zemědělce při sběru česneku ...

Jenže na Webu můžete najít (dle stejného článku) video, kde kdosi obviňuje z tohoto útoku rusy a tajnou policii a dal k tomu záběry stejného člověka a dal to na stránky o pár hodin dřív, než se objevilo ono předchozí video.

A pak věřte Internetu.