Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

sobota 15. května 2010

Volby: Dvě včerejší reakce na netu

Máš plat pod 19 tisíc hrubého? Pak bacha na Paroubka… hlásá zápis na blogu jisté paní Kolářové a pokračuje:
Problémem ČSSD je, že v jejím podání se solidarita mění ve trest za úspěch. A ne dosti na tom, dokonce ji používá jako zbraň v podněcování nevraživosti až nenávisti mezi jednotlivými sociálními skupinami.
Ostatně kvůli zdanění podnikatelů končí špatně i pohádka o třináctém důchodu.... Ale zpět k výše zmíněnému blogpostu. Paní Kolářová tam upozorňuje, že lidem, co mají méně jak 19 tisíc už Parobkovo progresivní zdanění  nic nepřinese ...

Zdroj: TOP 09 - složenka na zaplacení státního dluhu za jednotlivce
Před třemi(?) dny se objevila letáková akce, kdy každý občan mohl dostat předvolební leták ve formě složenky a docela to vyvolalo reakce - například nějaká babička se tak příšerně lekla, že bude muset prodat barák a je v péči psychiatrů. Dole na letáku prý měla být informace o tom, že je to "nemá platit" že je to jen netradiční volební leták. Teď, pár dnů po představení téhle složenky vydalo TOP 09 tuhle tiskovou zprávu o tom, jak jim lidé volají a ptají se...
Text pod složenkou byl tento:
Zaplaťte ihned dlužnou částku 121.000,- Kč za každého člena Váší rodiny (včetně kojenců a dětí) NEPRODLENĚ do 28.5.2010!
Nebo se pokusme společnými silami tuto částku v následujících čtyřech letech minimalizovat. V případě jiné volby může Vaše částka velice rychle přesáhnout 200.000,- Kč na každého občana (včetně kojenců a dětí)!
Miroslav Kalousek TOP09
Nu, na můj vkus je tenhle leták na tak ostré hraně mezi tím, co je ještě v pořádku a co ne, až se mi to nelíbí...

PS:Má matka se tohoto letáku nelekla, neboť o něm věděla z televize ...