Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pátek 8. července 2011

Diplomatický problém na Plexisu

Představme si následující problém - ostrov, kde vládne již 800 let vznešený elf, ale to, co bylo předtím, je úzkostlivě utajováno, ale tuší se, že zde vládla dynastie trpaslíků.

My jsme vlezli do jistého podzemí, kde měla být duše našeho kamaráda a opravdu tam byla, jenže vězněná nějakou nesmrtelnou bytostí.S ní si poradila kolegyně mágyně a její mocný přítel.

Jenže jsme probudili i zakleté osoby, konkrétně jednoho hraběte a jeho padavana, přičemž hrabě se chce přihlásit o své původní léno. Má to dva problémy. Od jeho zmizení uplynulo 800 let, mezitím na ostrově proběhl boj mezi trpaslíky a vznešenými elfy, načež byla vláda trpaslíků svržena. A hrabě je trpaslík...

Nejprve bylo potřeba vyřešit náš odchod - či jen přísun čerstvého vzduchu do podzemí, neboť toto podzemí je zakleto, jak jsme pochopili, když východ nebyl nikde k nalezení, ani ten kudy jsme přišli. Vzduch se nakonec vyřešil poměrně rychle, nalezením uzoučké škvírky, kterou budou trpaslíci rozšiřovat. Po celou dobu s trpaslíkem řeším také diplomatické věci, neboť, což chápe i on, nemůže nakráčet do města a říct si o vládu a palác.

Když bylo vše dohodnuto a prozkoušeny všemožné způsoby úniku, museli jsme vzít zavděk tím posledním, a který bude jistojistě na obranu ostrova působit jako červený hadr na býka - hrabě totiž ve svém původním sídelním městě dokáže ze čtyř věží (které stojí i v jeho době!!!) spustit magická vřídla, která aktivují magickou ochranu města, ale magický náboj z vřídel nám pomůže otevřít jednosměrný teleport, který končí přesně ve středu mezi věžemi. Tedy v markraběcím paláci.

To se také skoro stalo, tedy to objevení se v ložnici, ale teď jsem musel řešit jiný problém a to vlastní přežití, protože objevit se v paláci u markraběte, který je vzteklý a má na vás pifku, to chce hodně odvahy. A navíc, když mu spustíme magickou ochranu, což je přece tajná věc! Jako bonus se zjistilo, že dva ze čtyř potřebných lidí, kteří nahozenou ochranu umějí shazovat, nejsou ve městě.."Komoří mi prozradil, že jste vyšel z mých komnat, od smrti vás dělí jen kousek. Dokážete mi to vysvětlit, nebo budete čistou náhodou zmizelý šlechtic" řekl na uvítanou markrabě.

Na některé lidi platí ráznost, nesmlouvavost a vyšší šarže, v našem případě tedy vévoda na markraběte, ostatně vévoda je ten, kdo dokáže vypnout onu ochranu, protože z nás nikdo nemůže ven a nikdo nemůže dovnitř. Komunikace přes magické koule ale funguje....

A tak to dobře dopadlo a já přežil - vévoda nás osvobodil a sám z pozice nejvyššího začal řešit problém s hrabětem...