Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

sobota 26. ledna 2013

Prezidentské volby naživo - 2.kolo [2]

Tak a teď už vážně naživo :-) Nejprve zajímavůstky:

Zajímavostí byla účast ve volebních okrscích, kde volili lyžaři, tam se dle zpráv zdvihla % volební účasti (počítaná dle stálých voličů) nad 100%

Falešné volební průkazy nebyly potvrzeny, pouze v Havlíčkově Brodě měly o dvou pochybnosti.
„Dostali jsme e-mail s informací od jednoho člověka, že jeho syn přijel domů a přivezl si s sebou 40 nakopírovaných voličských průkazů,“ popsal důvod obav místopředseda SPOZ Josef Baxa.
Zdroj:  http://steinbauer.blog.idnes.cz/c/318453/Dochazi-k-podvodum-s-volicskymi-prukazy.html

Já sám mám o průkazech pochybnosti, protože v našem městě vypadají jako formulář velikosti A6, do kterého bylo vpisováno elektrickým psacím strojem, takže jediná ochrana proti padělání je kulaté razítko, které by mělo jít rozmazat. V HB údajně jméno voliče na jednom z průkazů bylo vepsáno propiskou...

Městští strážníci i státní policie řešila v sobotu dopoledne incident v jednom z volebních okrsků v Jaroměři. Muž tu chtěl volit, ale původně předpokládal, že bude volit jinde, proto si zažádal o voličský průkaz. Omylem ho však spálil. Podle volebního zákona byl už vyškrtnut z volebního seznamu v místě bydliště a musí volit kdekoliv jinde právě pouze s tímto voličským průkazem.
Zdroj: Novinky.cz

A poslední zajímavůska, kterou jsem našel na webu: Plzeňan hlasoval pro dědice Habsburků, lístek si vyrobil sám.

A jak to tedy vypadá ?

Zde v grafu, který se bude proměňovat i po vydání tohoto článku, jsou pak výsledky v čase


Online reportáž IDNES: 13:54 V Zemanově štábu už je i bývalý komunistický aparátčík a lobbista Miroslav Šlouf, s nímž Miloš Zeman dle svých vyjádření už nemá nic společného.