Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pondělí 1. dubna 2013

Apríl v roce 2013 - hon začíná (April fouls)

Tím, že se letos sešly Velikonoce a Apríl ve stejném termínu, bude můj letošní díl trošku vyjímečný, neboť bude kratičce hovořit o Easter Egg, v překladu o velikonočních vajíčkách - tedy o kusech kódu v programech, které mají uživatele překvapit či pobavit. Anebo jak hovoří článek - Velikonoční vajíčka od programátorů: Microsoft už nechce lidi děsit - ukrýt své jméno tvůrce hry...

Jasný apríl:
Tradičně Google vtipkuje na všech stranách - asi největším vtípkem bude Google Nose, která je lokalizovaná v čechách jako Google Nozdry, více zde:http://www.google.com/landing/nose/index.html  nebo na videu:


Google mapy mají pro dnešek vylepšený vzhled, jen nemohu přijít na to, odkud byl tentokrát převzatý (viz minulé apríly) - z české mutace Google Map se tato vrstva jmenuje "poklad".

Youtube uživatelům ukazuje u vlastních videí tlačítko "nominate"...

Tolik tedy výběr jen z toho, co jsem dokázal vylovit sám v období od 8:30 do 10:30 hod. Ve spolupráci se stránkou - https://www.facebook.com/cz.april či souhrnem z ní zpracovaným - http://www.pooh.cz/pooh/a.asp?a=2018075 - by se toho dalo vylovit dost a dost, např. ti co čtou tisková vyjádření firem dokázali vylovit třeba toto:
April pode CHMU - pocasi v Krkonosich dle webcamer (cca v 10 hodin se velmi prudce oteplilo a sníh slezl :-)
http://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/kam/prohlizec.html?cam=lucnibouda
http://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/kam/prohlizec.html?cam=pecpodsnezkou
http://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/kam/prohlizec.html?cam=labskabouda