Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pondělí 20. května 2013

Teambuilding v Českém ráji

Studený průchod
Studený průchod - Příhrazské skály
Občanské sdružení (jehož jméno se na tomto blogu nevyslovuje) pořádalo teambuilding.

Tak by mohlo znít suché oznámení faktu, že se o tento víkend konala akcička, která nejenom mnou byla oznámkována známkou "DD+", tedy "Dost dobré a ještě o kousek lepší" :-) Já sám jsem si jí užil, po dlouhé době odhodil svou masku vážného muže a to vše přesto, že se mi v jednu chvíli zdálo i 500 metrů výletu jako zbytečná zátěž - aby se pak ukázalo že na oněch 500 metrech bylo několik skvělých výhledů do kraje.

Ani jsem nevzdechl po technice typu počítač či chytrý telefon (fotka vlevo je focena na prachobyčejný mobil)...

Všechno bylo skvělé, užíval jsem si, ale jedna hořkost ve mě zůstala. Pokud ve své firmě pořádáte teambuilding, bylo by vhodné, aby se jej zúčastnil co největší počet členů týmu, pro nějž má dojít na akci ke stmelení kolektivu a poznání těch, se kterými se vídáte a které znáte méně.

U občanského sdružení, jež je složeno z lidí z celé republiky je to pak ještě větší problém jak sladit tolik lidí a jejich aktivity, takže se právě tento termín tohoto teambuildingu vyhlašoval dost dopředu, aby měli všichni pokud možno v termínovníku ještě volno. Přesto si našla čas a neodvolala svojí účast jen 1/4 týmu. V této čtvrtině byla naprostá většina těch, kteří se pořádání akcí pro jiné nebojí a je velmi aktivní...