Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

úterý 14. května 2013

Zatmění měsíce a skvrny na slunci

Aktuálně z dneška:

Dnes jsem si už v osm hodin ráno připadal, jako by na mé kolegyně a kolegy působila v nadpisu zmíněná kombinace přírodních úkazů, protože to co se dělo se nedá slovy popsat.

Třešničku tomu zasadila kolegyně, která přišla do práce a zapnula počítač v 7:05 (což jsem zjistil ale až dodatečně) a v 7:07 mi psala mejla, že má zaseknutý počítač, protože se jí aplikace ukrutně courají. Vyletěl jsem od sebe jak žíznivá střela, neboť kolegyně mi to už hlásila několikrát, ale nikdy jsem to neviděl naživo. Měl jsem tedy konečně šanci vidět, co to dělá.

Nenašel jsem nic a počítač nejevil žádné známky přeplněnosti disku, adresáře TEMP, poškozené Cache paměti a dalších obvyklých příčin. Až jsem se koukl do logu, kdy se počítač zapl a co od zapnutí dělal...

Ano drahá kolegyně - opravdu je potřeba ve windows nechat načíst všechny ikonky na plochu a počkat, až se doaktualizuje antivir a udělá si úvodní test. Copak tu už neděláte tolik let, abyste toto nevěděla?

Za první dvě hodiny práce jsem obdobně měl dalších pět kolegyň s naprosto podivnými "poruchami" a závada s PINem  na téma: "Ten pin zadávám furt stejně - jaký máte pin ? - 1234 ! - Tak proč jste přede mnou mačkala pětku?" mě už nemohla nazdvihnout - zablokované přístupové karty řeším 1x do měsíce...