Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pátek 19. července 2013

Opět auto

Ač jsem napsal slovo opět, zjistil jsem, že prvotní anabázi s autem z dubna, kdy jsem měl rozbité tlumiče a opravna je nebyla s to sehnat, respektive později sehnat ty správné, tu popsanou nakonec nemám.

Každopádně začínám mít z této opravny podivný pocit, který podporují mí kolegové a kamarádi, kteří mi říkají, že tam nemám chodit, že si tam vymýšlejí závady a podvádějí. Když totiž přidám další dvě novější drobné příhody z letoška, tak mě připadá, že bych změnu opravny zkusit měl.

Teď v červenci mi končila technická prohlídka a tak jsem to dal na kontrolu do servisu na předprohlídku s tím, že mám určitá podezření na olej, výfuk a bůhví, co se dalšího skrytého na autě objevilo, s tím, že až to opraví, že s tím mohou sjet na emise (30 metrů od opravny) a technickou (ne víc jak 100 metrů od opravny). Do hodiny mi volal očekávatelné - těsnění výfuku - a za tři hodiny mi volal, že technickou neprošli, protože je zlomený silent blok. Absolutně nechápu, jak to šlo přehlédnout, protože obě závady byly dost blízko sebe, každopádně došlo na tradiční výmluvu - díl nemáme na skladě.

Chlap ale tentokrát vycítil, že na výmluvy a navrhované termíny nemám náladu, takže díl si sehnali na své pobočce během půldne a opakovanou technickou zaplatili ze svého, ba i geometrii udělali, aby byl protokol z technické co nejčistší. I zde mám určitá podezření, protože geometrii mi údajně dělali už při těch tlumičích a moc bych se divil,že by se tak hodně rozešla...