Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

čtvrtek 23. července 2015

Dozvuky "pátku" třináctého

V podstatě velice rychle navážu na včerejší příspěvek, neboť měl pokračování....

Ve středu ráno jsem zjistil, že naše problémy měly pokračování a na pobočce "A" skončila sehrávka dat do databáze na chybě "rekurze" a na pobočce "F" se už druhý den vůbec nepustila - a já na to nepřišel, protže jsem na tu pobočku v úterý nejel abych vizuelně zkontroloval a napravil. Bylo tedy jasné, že budu napravovat na dálku po celodenní šichtě.

Vedro k padnutí bylo po celý den (pak ve zprávách hlásili určitá místa s 39°C) až z toho vedle mé kanceláře, tedy v technické místnosti se roztočil větráček v našem nejdůležitějším routeru a to tak nahlas, až mě to za zdí(!!!) vymrštilo ze židle. Prostě se klimatizace v místnosti rozhodla, že nebude chladit, jen foukat.... To se mi podařilo s dálkovým ovladačem, košťátkem a lopatkou napravit...

Mělo mě to varovat, že přijde ještě něco. V rámci sehrávky jsem ještě musel databází zálohovat. Poprvé jsem si zálohu pokazil já, podruhé v podstatě taky, protože jsem si nevšiml, že někde na pozadí běží proces, který se zálohou není na 100% kompaktabilní. No a pak se ozvala silná rána, zablikaly světla a přestal mi jít řídící počítač. Vyletěl jsem z kanceláře v domnění, že uklizečka visí na drátě od vysavače, ale ta se tvářila, že nic (hlavně chodí s vysavačem až ve čtvrtek). Stočil jsem tedy své kroky do technické místnosti, kde polovina racku zůstala po té ráně bez proudu, takže jsem netušil jestli mi záloha znovu nespadla.

Odešla nám další UPS, kterou už nemáme jak nahradit, takže jsem s klením prováděl přepojování oné poloviny Racku jinam. Když bylo vše najeto, zjistil jsem že záloha dojela, neb byla všechna potřebná zařízení pro zálohu jsou zapojena v té správné části Racku, co fungovala. A následně po 90 následujících minutách dojela i ta sehrávka. Nechápu, proč se ta chyba rekurze neobjevila znovu, když se sehrávala ta samá data jako předtím? Prostě kouzla a čáry...

No a konečně k mému PC - kolega vykoumal, že většinu poruch s mým hardiskem prováděl vadný kabel, takže jsem hluboko do půlnoci dělal různé SW opravy, hlavně doinstalaci poškozených částí windows. Počítač se chová dobře, jen při najetí je vidět že bloudí a pak také tu  tam při zápisech na disk D:

A protože to píšu ve čtvrtek, tak dodám, že jsem nakonec navíc musel u svého počítače přepálit ovladače a i BIOS a disk nyní funguje tak jako na počátku používání. Také ho měl kolega znova v ruce, ale zapojil ho tentokrát do jiného PC a s jiným kabelem a tam test proběhl zcela bez závad. HW část disku tedy vadná není a ani firmware disku nepotřebuje opravu.

A tak se v pátek a v sobotu budu moci věnovat přípravám na svoji dovolenou, tedy krom jiného...