Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

středa 13. ledna 2016

Tohle je .... ústav!

Dovolím si mé pracoviště nazvat ústavem, protože po dnešku a včerejšku není možné jinak.

Včera brzy ráno přišla výzva, že se máme hlásit na školení jistého "frameworku" a první termín pro šestnáct lidí je hned zítra, takže se samozřejmě hledali příslušní blbečkové, které by to zajímalo a kteří by byli schopni přijet. Školení je povinné pro všechny a za 14 dnů se tam stihneme vystřídat všichni ze všech poboček...

Takový byl plán no a protože autobusy nejezdí zrovna tak, abych přijel přesně na začátek školení, musel jsem přijet o hodinu dříve. A zde se ukázala další stránka hry Ingress, protože mě aktuální nastavení portálů mojí strany vedlo do takových uliček a parčíků v blízkosti Pražského hradu, kde jsem ještě nikdy nebyl.

Školení dopadlo očekávatelně. Školitel se to, že nás bude školit dozvěděl v pondělí, takže celé pondělí a úterý se na nás připravoval a dopisoval poslední kapitolu do příručky, kterou jsme si mohli přivést na školení předtištěnou, abych měli nějaké materiály, do nichž si budeme dělat poznámku.

Jak dopadlo školení asi netřeba popisovati, po 30 minutách jsme lektora žádali, aby nám ukázal něco praktického, co mi, tzv. administrátoři (budeme mít povoleny dvě volby z tisíce možných) budeme moci dělat. Pak tam byli rušílci, kteří brzy pochopili, že to nechápou, a tak začali vyrušovat. Nepochopili, že ostatní, co ještě chápali, díky jejich rušení přestávají chápat a vnímat...

Bylo zcela samozřejmé, že já ze školení neuteču, jenže když školení skončilo a mě se podařilo se proplést budovou a vyběhnout ven, byl právě čas, aby mi ujel autobus domů. A další za 2 hodiny. Můžete hádat, co následovalo. Ano, Ingress :-)

Poskočil jsem na level 4, získal první tři medaile za hru  poměrně rychle za sebou, tak ani nevím, která skočila jako první (potěšila medaile Trekker :-) ). Pokud mě někdo sledoval na mapce Ingressu, mohl mě nádherně stopovat, protože jsem šel prakticky v linii a vždy jsem něco provedl něco z těch mála akcí, co se zaznamenávají do logu. Samozřejmě protistrana si to nenechal líbit a mě pak hodinu po akci čekalo čtyřhodinové drnkání, jak mi to zkoušeli sabotovat. Do cílového místa jsem to stihl i s malou rezervou, takže to párek v rohlíku jistil (skvělý opožděný oběd, že?)

Update - pátek 15. ledna 2016- školení má na svědomí zřejmě negativní reakce takže bylo náhle jeho další konání konání přerušeno na neurčito. Takže v nadpisu uvedená věta platí dvojnásob.