Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pátek 1. července 2016

Shrnutí uplynulého (pracovního) týdne (26.)

Shrnutí pracovního týdne jednoho pracovníka jedné firmy

Tentokrát si počtete spíš o "YNTELYGENCI" než o inteligenci :-(

Pondělí bylo plné "YNTELYGENTŮ" jež nám z vyšších míst přinášeli různá nepříjemná překvapení, například když na všech počítačích bylo ráno nahráto rozšíření napájecích schémat počítačů. Jako OK, kdyby bylo nastaveno jen to, ale bohužel dané schéma bylo také aktivováno, takže se nám vypínali počítače, které mají fungovat v režimu 24/7, tedy nepřetržitě (Výpočetní úkol: Kolikrát jsem šel oživit počítač, jestliže se vypínal co hodinu?). Kolega už ráno řekl, že napíše ošklivý email, poslal ho v 17 hodin. Ono špatné nastavení už na počítačích ve 20 hodin nebylo. Bez jakékoliv omluvy či vysvětlení.

V úterý mě zamrzelo chování mých kolegů. Z* vyjel na pobočky a chtěl si sebou vzít Š* nebo V* (mě bohužel nemůže - viz můj zákaz pro pobočkay P* Q* F*) a byl oběma odmítnut, prý potřebují být včas doma, protože... Kdyby Z* dokázal na pobočky odjet včas, tak by výmluvy tohoto typu neprošly, ale bohužel - tentokrát "YNTELYGENCE" úřadovala u našich dalších kolegů. Když jsou všichni na svých místech, tak jsme schopni potřebnou byrokracii kolem služebních aut vyřešit do 15 minut v poklidu (jednou jsem to zvládl i za 5 minut!), ale nebejbože když má někdo dovolenou a chybí i jednoznačně určený zástupce. Pak se získání auta mění v běhání po chodbách a shánění druhého zástupce, jež se podivuje na téma "proč zrovna já? Nepočká to?".... Ano, každý rozumný člověk by si auto na pravidelný výjezd dozajistil o den dříve, ale to tentokrát nešlo - doklady zamčené v místě, kam se nikdo nedostal :-( Osobně jsem se raději brzy odpoledne změnil v plantážníka a jal se okopávat záhonek jahod. (Čtěte: V hustém porostu z plevelu a trávy hledal keříčky, které by rád okopal)

Co říci ke středě? Nějak nevím, ale opět jsem ztratil důvěru k revizním technikům - ano, u kolegyň měřil kdeco, ale u nás u lidí s elektřinou pracující to málem dopadlo tak, že jsme dostali do rukou aršík samolepek "revize platí do" s úkolem polepit si kdeco. Zatvářil jsem se, že by se měly proměřit minimálně prodlužovačky, což se nakonec i stalo. Pak jsem nechal změřit spotřebiče, jež berou elektřinu více jak 100Wattová žárovka a prý OK. A opět jsem se ztratil domů, jak to nejdříve šlo...

Zřejmě ale ve středu mělo přijít něco krásného, aby se to trošičku vyrovnalo, takže odpoledne ještě před mým odchodem domů mi přistál v emailu krásný pozdrav pro "nejhodnějšího ajťáka" psaný z pobočky té vedoucí, jejíž jméno se ze na blogu už nevyslovuje. Mimochodem i já jsem začal po večerech cvičit cvik odpuštění, stejně jako jsem doporučil I*. A můžete hádat, které osobě odpouštím, (nápověda: Je zmíněna v tomto odstavci), ve středu a v úterý se tato osoba mihla i pobočkou A*. Cvik zjevně funguje, protože mé "dobrý den" vypálené směrem k oné osobě znělo jinak a to až tak, že se mi dostalo zpětně také "dobrý den", které také znělo jinak. O dost lépe než v jiných měsících.

Co říci k pracovnímu čtvrtku? Mám trošku vztek na situaci, kterou nechápu. K počítači je připojeno jedno zařízení do USB portu, které emuluje sériový port, na němž jsou navěšeny jak na řetízku dvě aplikace, čili se o příjem dat starají v podstatě tři aplikace, když připočítám driver. Někde v těchto třech aplikacích je ve spojení s Windows7 chybka nebo chybky, kdy prostě komunikace na sériovém portu selže. Řešíme to tak, že nedáváme do systému originální ovladač v nejnovější verzi, ale nějaký postarší. Na počítači P4L to zlobilo fest a protože byl pod mojí správou, tak jsem tam podhodil hodně starý ovladač, který jsem měl ozkoušený (originál k zařízení, leč pro WindowsXP). A fungovalo to déle jak půlrok přesně do té doby, než si tam sedla paní, které se jí to dnes seklo desetkrát, nepočítaje v to celý tento týden, kdy se to seklo alespoň 1x denně. Samozřejmě jsem tam v úterý posílal kolegy (ano, je to na pobočce, kam momentálně nemohu jezdit) jenže se nezadařilo a k opravě nedošlo. No a protože paní byla vzteklá a hudrala na Š* fest, tak můžeme očekávat další odezvu.

Odpoledne jsem vyjel na již běžící akci zvanou "celodenní dračák" a přijel do okamžiku, kdy se v podstatě ještě vůbec nezačalo, načež začalo pršet a protože to vypadalo na velký vytrvalý déšť a nikde žádný přístřešek či slunečník, tak se jelo domů. Po jílovité polní cestě, jejíž střed byl travnatý, tu a tam mazlavá louže... Já jel první (nejsem hlupák, abych sjížděl až na místo konání a nechal jsem svůj vůz stát nahoře nad plání, kde se akce konala) a stále se ohlížel na druhé auto, jež se mi ale ztratilo ze zrcátek v místě, která jsem už považoval za bezpečná - tam kde jedu se začazenou dvojkou a nemačkám ani plyn a jedu plynule tam kam chci a už tam prakticky není jíl (respektive je, ale je dostatečně skryt pod štěrkem)... Dojel jsem až do města, když jsme byli odvolání zpět. Nebudu to nějak protahovat, kolega sjel do škarpy. Jel totiž jednou stranou auta po onom úzkém travnatém středu polňačky, ten byl v jednu chvilku výše, kolo se po něm sklouzlo a pak úřadoval japonec "SAMOSETO". Zhodnotili jsme naše možnosti a až pokus s lanem a mým autíčkem vyšel.

Pak v suchu konečně přišel na řadu ten dračák, hezky v suchu. Sekvence zvící 30 minut "reálného" času se hrála 4 hodiny :-( Čili pro mě poměrně zklamání, hlavně už nejsem zvyklý na styl hraní "co je mrtvé, to je dobré". A to mladým hráčům nechal gamemaster vychovávat (už podruhé!!!) nějakou čerstvě narozenou magickou bytost. ničím neposkvrněnou. Zkoušel jsem škody na tomto dítku trošku napravovat v okamžicích, kdy jsem se přes dohadující se dav hráčů dostal ke slovu...

Tento záznam končí pátkem časem 12:59, neboť si chci zbytkové věci nechat na případný další zápisek, neb mě čeká mnoho radovánek i "radovánek".

Správný pozorovatel a puntičkář může říci: A co pátek dopoledne? Ano ano, "YNTELYGENCE" opět pokračovala. Hláška na linku podpory "Nemohu se přihlásit do aplikace X". Vystartoval jsem jako vítr (dneska nová verze) s vyplazeným jazykem doběhl na vedlejší budovu, splavený, hláška o problému zopakována, kouknu na obrazovku a ... kolegyně v aplikaci přihlášena je... Další kolegyně:"Já jsem zapomněla heslo, už jsem se tam dlouho nehlásila". Kouknu do logu, naposledy v aplikaci před 18-ti hodinami... Prostě - dneska (v pátek) je moc horko...