Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pátek 15. července 2016

Shrnutí uplynulého (pracovního) týdne (28.)

Shrnutí jednoho pracovního týdne, jednoho pracovníka jedné firmy.
 ... aneb klid a mír rozlévá se po krajině?

... Kéž bych mohl tvrdit to o tom míru na 100% na všech bojových frontách.

Ale jako ano, práce probíhala v tomto týdnu pohodově a poklidně, zvláště když bylo naše oddělení obsazeno na 75%, takže už se relativně vše stíhalo. Z mého pohledu to dokonce bylo až takové, že jsem měl tento čtvrtek volno a kolega Z* v rámci nějaké svojí činnosti zůstal v práci. Bohužel o tu chvilku déle, než měl, neboť mu přistál ve složce email o kompletní nové verzi nového "šedého" programu s datem nasazení IHNED. V pátek jsem navíc měl mít sighday a tak jsem se modlil, aby to proběhlo vše dobře, kolega to cítil stejně, takže to se mnou prokonzultoval a já jej mohl pochválit, že na nic nezapomněl...

A tak jsem mohl v pátek pobývat v Praze u kamarádky, jež spolupracovala se spolkem, jehož jméno se zde na blogu nevyslovuje. Minulý čas je na místě, protože už toho všeho má dost a květnová akce spolku, na které jsem nebyl, ji dost vyvedla z míry. Po odvyprávění zbytku příběhu, neboť jsem neznal nejnovější vývoj, se mi otvírala imaginární kudla v kapse, ale musela být uzavřena, neboť si kamarádka nepřeje, abych to řešil, přestože bych ze své pozice mohl. No, nedá mi to. Minimálně si do toho rýpnu.

U kamarádky jsem řešil přechod na windows 10, už jen cca 14 dnů zbývá do doby, kdy onen přechod přestane být zadarmo. Šlo to snadno a protože už je používá i v práci, mohl jsem si odpustit i rychlé zaškolení a volný čas věnovat na ukázku pár triků. Za odměnu za svoji čtyřhodinovou činnost jsem dostal dobrý oběd a pár tipů na mé vlastní vaření...

Update sobota:

Ač jsem to původně nechtěl zde zmiňovat, začínám mít mírné obavy. Ve francouském Nice zemřelo již 84 lidí (stav dle ČT24 9hod ráno) - útok za pomocí nákladního auta, V Turecku už je 60 potvrzených obětí (stav dle ČT24 9hod ráno) - zřejmě puč části armády. A stále si říkám: CO BUDE DÁL?

Vím, co bude dál přímo u mě - kdy mě čeká RVHP a  v něm další bojůvky se zmutovanými krysami, ale poněkud víc na mě doléhají chmurné předpovědi typu "do roku 2020 občanská válka ve Francii"