Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

čtvrtek 16. září 2021

Zmlkni!

 Jsem tam, kde bydlím v reálu a scházím do bývalé prádelny, kde je postavený dlouhý stůl, u něhož sedí dva, možná tři lidé. Na stropě jsou tři LED světla, které rozsvěcují. Všechny jen žmurkají, ale to co je zhruba nade mnou se na pár vteřin rozsvítí naplno. 

Odpovídám na otázky kolem našeho oddělení v reálné práci, kdy v poslední otázce říkám už lehce rozčileně: "Ono pro lenost a neschopnost se u nás propouštělo, proto už nejsme čtyři"

Je ale otázkou, jestli mě rozčiluje výslech(*) nebo to, co se má dít dál. V některých mých snech totiž nerozsvícení světel naplno něco signalizuje. Ostatně i já při poslední odpovědi vstávám a sleduji na chodbě skrz otevřené vchodové dveře, že k nám jde nezvaná návštěva - jako první muž v kravatě, druhý muž v montérkách, třetí pak muž v bílém plášti (asi doktor).

"Budu je muset vyhodit" žbrblám si pod vousy a jdu ven, ale hned za prahem se zastavím a udělám úkrok doprava. A pak zavřu vchodové dveře a na poslední chvilku z vnější strany vyndám klíče, které zachrastí stejně jako klíče od reálné pobočky P* a jsou i tak cítit v ruce. Tím pádem nikdo neprojde, ani ve snu ani v reálu není na této straně klika.

"Tak copak si přejete" řeknu kravaťákovi, který už přes zahrádku došel až ke mě. Napral mě levačkou do mého pravého ramene a "odebral mi slovo"

Tím sen skončil. Je úplně jasné, že mi mé podvědomé já signalizuje, že mám v nějaké současné nebo dokonce budoucí situaci zmlknout nebo v tom horším případě jsem měl zmlknout v nějakém minulém případě.

Ostatně v bodě, který jsem označil značkou (*) je právě jedno takové místo označeno. Mockrát ve snech hovořím s nějakým človíčkem a vždy, když nemám úplně pravdu, nebo se vytahuji či povyšuji nad jiné, nebo "jen" se mnou cloumá pýcha, je pak se mnou "zatočeno"

Tak uvidíme, jestli se tento sen (teprve) protne s realitou

UPDATE 18.9.2021

Protnul - měl jsem držet ústa přesně 23. 8. 2021 20:38 na Facebooku, jak se ukázalo 16.9.2021 odpoledne