Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

sobota 29. června 2013

Apetit festival Pardubice

Pivo nebo limonáda?
Malinové pivo :-)
Měl jsem možnost zúčastnit se této zajímavé akce spolu se svým kamarádem, jež probíhala v zázemí Pardubického závodiště. Dalo se tam poučit o místních prodejcích vína, piva, ale celé to bylo hlavně o jídle, kde se krom určitých restaurací a dodavatelů odehrávalo i nějaké to dění na pódiích.

Měl jsem tak možnost sledovat Kluky v akci, kde jsem mohl v přímém přenosu sledovat Členění masa (teoreticky na obrázku), vaření pana Polraicha a odpočinout si  v blízkosti dalšího pódia, kde vystupoval v tu chvíli Miloš Knor známý z pořadu Na stojáka, ostatně odpočíval jsem ještě dvakrát na zelené ploše u dostihové dráhy. Přeci jen - šest hodin chodit po betonu a asfaltu asi fakt nešlo.

Za tu dobu jsem ochutnal několikero druhů ovocných piv, které mi do mé "sbírky" chyběly, např. pivo malinové a samozřejmě tu a tam něco pojedl a ochutnal.

A právě z této poslední části mám tak akorát vztek. Ale ne na tuto akci, ale na restaurace, kam jsem nucen chodit na obědy z práce, protože to co vydávají za správně upravené maso, konkrétně hovězí, je jen ubohá podešev z boty :-( Zde jsem měl maso křehké, že se samo rozpadalo na talíři...

Ovšem ještě jeden poznatek jsem si odnesl, konkrétně od Kluků v akci. Zjevně mají uzavřenu smlouvu s jedním potravinovým řetězcem, jež celý den obratně při vaření připomínali přihlížejícím...