Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

neděle 16. června 2013

Nedělní rozuzlení

Premiér Petr Nečas podá v pondělí demisi na post předsedy vlády. Oznámil to po jednání grémia ODS. Na pondělí svolal i výkonnou radu ODS, kde chce rezignovat i na post předsedy strany.
[zpráva z 22:25 - která bude všude na zpravodajských webech - já to převzal z: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/231524-necas-zitra-rezignuje-na-post-premiera-konci-i-v-cele-ods/ ]

Ten, kdo sledoval tuto krizi po celou dobu, ví, jak se premiér bránit jen na demisi i jen pomyslet, bohužel jej postupně dohání média a v nich psané různé útržky, které vyplouvají na povrch, částečně i z míst, kde je prováděn výslech.

Zvláště pak útržky kolem paní Nagyové nutili premiéra pozměňovat rétoriku od čtvrtečního "to se vysvětlí", přes páteční "to je horlivost [policistů]", sobotní "bude-li prokázána vina, odvolám ředitelku úřadu vlády Nagyovou" až po dnešní "podám demisi".

Pravděpodobným důvodem této změny může být i věta, že nic nevěděl a neviděl, ale objevila se informace, že fotky ze sledování své současné ženy viděl od paní Nagyové o něco dříve, než došlo k zatýkání....

update z pondělí:
Nagyová dala sledovat premiérovu manželku, protože se bála, že je pod vlivem jehovistů - řekl její obhájce novinářům...

"Dělejte svou práci." Tak přesně tuhle větu končícé premiér řekl šéfovi UOOZ Robertu Slachtovi, když ho v noci ze středy na čtvrtek v jeho kanceláři obeznámil se zneužitím Vojenského zpravodajství jeho pravou rukou Janou Nagyovou. Jsem presvedčený, že kdyby na místě Nečase seděl pan Topolánek ci Paroubek, Slachtovi by nejdřív utrhli hlavu a pak by jeho útvar rozprášili. Petr Nečas jednou provždy vstoupí do historie Česka jako premiér, který umožnil policii a žalobce dělat jejich práci. A sám na to také doplatil. Jeho nástupci mají na čem stavět. Česko jde dobrým směrem.
[Ondřej Kundra - na Facebooku]