Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

úterý 25. června 2013

WoW: Midsummer

Zřejmě jsem to tu už někde psal, ale hraji World of Warcraft už delší dobu, ale teď jsem přesedlal na placenou verzi, kde spolehlivě fungují všechny questy a archiementy, hlavně pak k nim příslušné události.

A tak s kamarádem řešíme věci kolem události zvané Midsummer, tedy letní slunovrat. V anglosaských zemích se při této příležitosti pálí ohně, stejně tak v této hře. A protože zde vystupují proti sobě skupiny zvané Aliance a Horda, jsou tu jisté archiementy, které nabádají vlastní ohně zapalovat (respektive si od hlídače ohně přebrat "ohnivé květy") a nepřátelské hasit. Takže co jeden den hraní (cca 3 hodinky/den) to jeden kontinent.

Je to zábava, byť otázkou je, jestli je zábavné hledat vlastní ohně a ohně nepřátel natvrdo bez mapy, nebo jestli stačí si užít jen to zhasínání ohně v oblasti, kde je plno nepřátel. Takže my to řešíme pomocí fanouškovského webu WowHead a dvou odkazů:
Právě to zhasínání ohňů na nepřátelských mapách je nepříjemné, protože ještě s kamarádem nemáme vyvinuté postavy tak vysoko, abychom v pohodě přežívali i nějaký ten útok na nás. i Takhle s dopomocí mapy je to velký adrenalin :-)