Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pondělí 24. června 2013

Změna trasy bude nahlášena

Opět další sen, jehož první část je mlhavá a tedy zřejmě nedůležitá. Každopádně v části druhé se ocitám na konečné tramvaje a rázuji si to k zastávce *ČSM (podobným pochodem jako ve snu "vězeň tramvajákem"), kde je česká zastávka tramvaje. Nahoru vedou celkem čtyři koleje, zřejmě zvlášť pro tramvaje německé, ale ty dnes nevidím jezdit. Respektive vidím kolejí šest, ale ty dvě se u zastávky *ČSM napojují na zbylé tratě.

Každopádně vidím tramvaje české, tedy T3, které jsou předělané tak, aby měly dveře i vlevo, jenže dvojvůz který stojí na jedné z kolejí má tak vybledlou červeno barvu, až se skoro bojím tímto jet, takže když po druhé koleji přijede další dvojvůz a málem to nedobrzdí a s tím prvním se málem sčuchnou na výhybce, mám po náladě.

Stejně to zřejmě viděl nějaký kluk a vypůjčil si autobus MAN (krásně bílý) a jedouc po kolejích k zastávce R* a následně P* i tu a tam nabere nějaké cestující. Já si spokojeně levituji za ním a sleduji jeho počínání. A právě na zastávce P* se to stane.

NA zadním displeji, kde doteď nic nesvítilo, se objevilo číslo linky a protože máme ve snu "německý problém", číslo se tam neudrží a přejíždí tam jiné, pak zase jiné, jenže já zřetelně vidím, že je v tom nějaká "česká lumpárna", protože tam projíždí čísla linek, která vedou ke mě domů, ale hlavně, která odbočují vlevo mimo trať tramvají.

"Snad nechce změnit trasu, to bude zalogováno a nahlášeno" říká kdosi, ale někdo jiný odporuje: "určitě to má pořešené" (jeden z hlasů jsem možná já, nevím)

Dytyčný odbočil, já za ním, a přes několik autobusových zastávek se dostáváme až na mojí domovskou zastávku, kde se odpoutávám.

Jenže z nějakého důvodu nejdu domů, ale kamsi do místnosti, kde kamarádka F* dělá na tajňačku(?) bytnou pro několik lidí, ale samozřejmě nemá tolik peněz, aby je všechny uživila, takže na dnešek k jídlu nabízí (zatím ještě neuvařené) fazole. Já si dojídám nějaký zbytek jídla, co jsem si dotáhl, takže hlásím, že se své porce vzdávám a kolem mě se ozve radostný šum, asi že budou mít větší porci.

Jdu spát a uléhám v místnosti na postel na její jeden kraj. Pak vedle mě uléhá kdosi další a úplně zbytečně mi říká, že nemám postel jen pro sebe. Ani se nepohnu, dotyčný či dotyčná se vedle mě pohodlně vejde, ani nevím kdo to je, protože jsem otočen zády.

Ještě mám chvilku čas si něco číst v knížce a sen končí.

U tohoto snu mám zvláštní pocit, jako bych při sledování onoho řidiče autobusu jím také současně byl, po probuzení ze snu jsem se otočil na druhý bok a zkusil si dofabulovat, co se mohlo stát a (ne)stalo.

  1. Autobus nebyl na dálku němci zablokován (zablokovaná nebo upravená řídící jednotka), přestože řidič uhnul z linky "náhradní tramvajové dopravy"
  2. Řidič jel "smluvní přepravu" a na konečné se prokázal smlouvou a tím pádem i místy, kde měl nabírat lidi (a je jedno, jestli byla smlouva pravá, nebo padělána)
  3. Řidičem jsem byl fakt já a pak jsem prchal do ilegality, proto jsem nedošel domů

Žádné komentáře: