Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

sobota 22. června 2013

Na co čekáte, utečte!!!

Úvod tohoto snu je poněkud nepodstatný, pamatuji si jej mlhavě, řešil jsem nějaké ty diskuze s kamarády, dětmi a tak, ale po tom všem jsem se rozhodl, že bude čas jet (kamsi) autobusem.

O této fázi snu vím velmi přesně, kde jsem - na zastávce *M1, která vypadá naprosto reálně, okolí vypadá reálně, i ten autobus je klasický.

Přijel, otevřel prostřední a zadní dveře, načež pár lidůch se jalo nastupovat, ale velice rychle dojde k čemusi mě utajenému, takže lidi začnou v panice velice rychle z autobusu vystupovat, dokonce v trojstupech (což bych rád viděl v reálu-tak široké dveře to nejsou, ale o to víc to podtrhuje tu paniku)

Řidič kupodivu nevystupuje, ale otočí se na mě a pár dalších, kteří s ním jet nechtěli a čekali na jinou linku: "Na co čekáte?!?" křikl na nás hystericky. A napověděl nám: "Utečte!!!"

Ledva to dořekl, přední sklo jeho autobusu se zavlnilo, jako by procházelo přeměnou (kdo viděl film Hypercube tak to bylo to vlnění, které ono "bludiště" rozkládalo) a stejně tak se dělo na dveřích jeho kabiny.  Pak to ustalo a sen po jedné další vteřině skončil, aniž bych cokoliv udělal, ale pocitově mám dojem, že to celé pouze nevěřícně sleduji...

A protože tento úsek s autobusem je repriza nějakého mého pradávného snu, mohu dodat variantní konec, byť si po těch letech nepamatuji přesně jedno slovo: Poté, co se v autobuse pozměnilo to cosi, dostávám pohlavek a dotyčný, co mi ho dal, řekl: "To kvůli nám/tobě teď řidič zůstal uvězněn!"

Žádné komentáře: