Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

neděle 21. září 2014

Dej mu červenou!

Také dnešní ráno se rozhodlo potvrdit jistou moji teorii, kterou jsem ještě nevyslovil veřejně - jsem-li v cizím prostředí a zapadnu-li do postele včas, mám pak sny, které stojí za zaznamenání.

Pohybuji se ve městě, které velice vzdáleně připomíná jakési mě známé město, proto se ve snu ani neděsím ani "neděsím", ale úplně v poklidu vyprovázím kamarády. Pak se vracím zřejmě domů a jdu kolem budov, z nichž jednu jmenuji "Dopravní podnik". Budova má opravdu velká vrata a vede z ní trolej na tramvajovou trať vedoucí těsně vedle, Zrovinka se vrata otevírají a já přerušuji zjevně ze zvědavosti svoji chůzi.

Až po tento okamžik tedy normální sen, kdyby právě v tuto chvíli nevyšel ven člověk, kterému nad hlavou svítila mlžně svatozář. Šel směrem ke mě a pak, když měl přímo nad hlavou trolej se stalo to, že mu trolej tu svatozář přitáhla a jak se o sebe svatozář a trolej otřeli, byla náhle svatozář dlouhá asi tak na pět metrů a vypadající jako svítící řetez, ten člověk na ní naskočil, vznesl se s ní do takových 10 metrů a tam předvedl sérii cviků, za kterou mu lidé zatleskali. Ano, hezké, ale proč se při posledním cviku rozprskl? Úmysl?

Každopádně když je magie ve městě a ještě se blíží noc, je jasné, že musím máknout domů, aby se něco nesemlelo.

Bohužel, o pár desítek metrů dále, semlelo. Proti mě šla dáma se dvěma dětmi, z nichž každému podivně svítily dva body na pravé ruce. "Dej mu červenou" řekla ta dáma a jedno z dítek mě začalo pronásledovat o fous usilovněji než to druhé. Zcela bez emocí a nějakých myšlenek couvám mezi sloupy v podchodu(?) tak, že mám obě děcka na očích, nějakou tu půlminutku se daří, ale pak mě jedno z děcek dohoní a dotkne se mé pravé ruky. Bolest....

Probírám se už sám a na třetím a čtvrtém prstu mám do kůže vrostlé a tudíž nesundatelné prsteny, ten na čtvrtém prstu je o něco menší. Usazení toho většího mě při neopatrném pohybu zabolí... Usměji se nad tím, přestože kameny v prstýncích podivně září.Kameny jsou ... ................ oproti očekávání modré a svit taky modrý, spíše do bíla.

Jdu na setkání podobně "postižených", ale jsem relativně(?) šťasten, protože jsem nedostal "červenou" a při sledování neuvěřitelných akrobatických kousků "jednoho z nás" se vzbouzím.

Zdá se, že červená v tomto snu znamenala cosi jako "STOP magii" či jen jako zařazení do nižší kategorie občanů...

2 komentáře:

Magog řekl(a)...

Tak nějak mě přes den napadlo, jestli tohle nemůže znamenat upozornění, že by se tě chtěl někdo zbavit. A v tomto případě z toho vyvázneš sice celkem dobře, ale ne zcela bez následků.

Pelin řekl(a)...

tak to těžko říct, protože mi přijde, že aktuálně mi (klep klep na nehořlavé) běží život docela dobře a neuvědomuji si, že by něco takového hrozilo, respektive nevím o žádném směru odkud by to přišlo, natož o člověku, který by mi to chtěl udělat...