Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pondělí 30. listopadu 2015

Rány osudu....

Po dnešním dni bych mohl sám sobě položit otázku, kolik ran osudu snesu - a to i když nejsou moje, ale jsou to rány jen sdílené, od bývalých kolegů či (současných) kamarádů. V sobotu jsem četl email právě od jednoho takového a bylo to doslova sado-maso :-( A pak odpoledne těsně před RVHP další ťafka a tentokrát naživo a velice čerstvou.

Tentokrát ale na mě byl Osud milostiv a nabídl mi tři možnosti jak si v neděli duševně odpočinout, ale vybrat jsem si mohl jen dva. Myslím, že jsem si vybral dobře - nejprve kamarádka, která mě před lety dokázala "otevřít" a která mi -poté, co jsem ji ony rány několika větami popsal -spravedlivě vynadala: "Nemůžeš vyřešit všechny problémy, mysli taky někdy na sebe!"

Odpolední schůzka s kamarádem mě poslala do historie, kterou jsem opustil, tedy do programování. A tak jsem ve vhodných chvílích přikyvoval a tu a tam pronesl i krátkou poznámku, což se hodilo, protože kamarád měl povídavou náladu. A já tak mohl nemyslet jak na ony rány osudu, tak na mé pracovní obtíže a ještě jsem neseděl u kompu...

Teď už u něj sedím a přemýšlím o sobě, že bych si měl dát týden pohov s čajem v posteli a trochu se potit, abych ze sebe setřásl nějaké to nachlazeníčko, které se o mě pokouší a být tak sobecký - už teď je jasné, že jistou akci v práci do čtvrtka nestihneme ani kdybychom se rozkrájeli (a to navíc nesmíme na pobočkách omezovat provoz) a tím, že bych byl sobecky doma by to na mé kolegy dopadlo o to hůř.

Umím vůbec být takhle sobecký, hnusný? Chci takový být?

**SPOILER**
  NE 
**SPOILER**