Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pátek 4. listopadu 2016

Shrnutí uplynulého (pracovního) týdne (44.)

Shrnutí jedno pracovního týdne, jednoho pracovníka jedné firmy.

Čas jsou peníze? Kecy ...
Nějak to poslední dobou přeháním a je to jenom o tom, že jsem až přespříliš poctivý. 

Projevilo se to hned v pondělí, kdy 10 minut po skončení pracovní doby vypadla jedna fáze napjení budovy pobočky A* a shodou okolností i pobočky B*, což znamenalo, že v některých kancelářích nešly světla a zásuvky, ale v jiných ano. To by bylo ještě v pohodě, kdyby současně někde nebyly trojfázová zařízení, jako klimatizace, výtah, ...  Takže jsem jak vůl to šel povypínat. 

Samozřejmě správce budov už byl v trapu, tudíž jsem se začal vydávat za ředitelku a zavolal na ČEZ. Místo toho, abych šel domů v 18 hodin jsem byl doma až ve 21 hodin.

Obdobné "kouzlo" se mi povedlo i v úterý, kdy jsem už předem odmítl zajet na pobočky vyšších písmenek, protože bych to teprve nestíhal.

Ve středu přišel email z krajské pobočky. "Celé oddělení E* se okamžitě vypojí od sítě a proskenují se počítače na Ransomware THOR" hlásal email. A protože oddělení E* máme na pobočce A*, tak jsem se tam vydal. A cestou hodně klel, protože nám údajně skončila licence antiviru, a přešlo se na řešení od Microsoftu, v podstatě do deseti dnů od povinné odinstalace prvního z antivirů se nám tohlecto stalo. 

Naše oddělení E* je roztahané po celém kraji a já a "moje" holky z odd. E* byli čistí. Takže jsem jim doporučil ať nechodí dneska na společný síťový disk jejich oddělení a šel pryč. Měl jsem antivir starý...  jenže ani ten nebránil aby nám vir stále přicházel emaily. Tedy vir - v podstatě jen příkaz "stáhni si mě". Donutilo mě to napsat email všem a samozřejmě - začaly se ozývat lidi, co to i na našich pobočkách otevřeli. Naštěstí onen starý antivir už onu druhou část dokázal nespustit.... Ale opět - ztráta času se hromadila..

Čtvrtek jsem odjel na pobočky už i tak pozdě, jenže na pobočce P* to narostlo tak, že jsem obědval o 90 minut později. Kafárnu jsem bral jako vysvobození a ta proběhla relativně dobře, i kdy jak já, tak I* jsme cítili, že ten druhý neříká to, co ho trápí. Myšleno doopravdy trápí...

Mě ve čtvrtek trápila návštěva u tety a strýce, oba věk 80+, protože tam se vyvrbily dvě nepříjemné stařecké nemoci. Ale návštěvu jsem přežil  a naštěstí(!!!) se povedl i specializovaný "důchoďák", takže  tam budou oba takříkajíc "za vodou". J9dlo a péče budou.

No jo, ale to by nesmělo dojít k pátku. Nákup v nákupním centru, potkali jsme tetu a jejich dceru, jak šli proti nám - oni nakupovat a my už z nákupu. Strejda seděl v autě a parkovali prakticky proti nám. Strejda vyšel z auta, přivítal se s námi a jeho druhá(!!!!!) věta byla, že neví, jakým autem sem přijel...

To zabolelo a zpětně vím, že jsem celou situaci následně nevyřešil správně. Jejich dcera si totiž velice nedávno pořídila nové auto :-(

A touto "bombou" zápisek končím, i když tím vědomě vynechávám akci z pátečního večera...

PS: Přesčasy zaplacené nedostanu