Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

sobota 19. listopadu 2016

Shrnutí uplynulého (pracovního) týdne (46.)

Shrnutí jednoho pracovního týdne jednoho pracovníka jedné firmy.

...tentokrát toho pracovního moc nebude...
Co říci o tomto týdnu, který byl ve čtvrtek přerušen svátkem, tedy 17.listopad, kdy dost lidiček mělo dovolenou buď před, anebo po svátku, takže nebylo ani moc excesů. Ale jeden byl - po hlášce "došel mi toner" jsem došel k tiskárně, podíval se na displej, co tiskárna doopravdy chce, abych následně doplnil papír do šuplíku a zase odešel, tedy toner jsem neměnil.

Celý tento týden se totiž potýkám s jiným problémem, který se mi objevil hned nadvakrát. Je to takový tradiční problém. Dotyčný človíček cítí svoji nevědomost a ta ho děsí. Proto se podívá na mě, položí otázku aby svoji nevědomost zmenšíl, ale současně vidí děs v mých očích, protože já vím. No a samozřejmě já se děsím proto, že vím....

A nastává tradiční situace - prozradit, nebo neprozradit? Cožpak o to, v tom mám docela jasno, "prozradit věci, jsou jsou spolehlivě dány", ale co s těmi ostatními? Taky prozradit? A prozrazovat i to, co jsem si domyslel a dost možná špatně? Zvlášť když jsem to promýšlel zachvácen vlnou negativismu?

Prostě budu muset řešit toto dilema možná už teď v neděli, ale příští týden už určitě...