Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

čtvrtek 10. listopadu 2016

Volby 2014 a Volby 2016 - je to cinknuté!

Bylo to tak trochu očekávatelné, ale letošní hrátky v Ústeckém kraji kolem krajských a senátních voleb 2016, kdy se prováděly tanečky kolem odvolání celé kandidátky sdružení Severočechů a senátorky za Severočechy v okrese Most.

U obou akcí byla jistá paní Jeníčková. Ponechme teď spekulace, zda měla na pokus o stahování kandidátek právo, to určí až soud.  Jenže ouha, on je tu i starší případ se stejnou paní se odehrál jen o dva roky dříve.

Komunální volby 2014:


Nejprve malou odbočku do Prahy Letňan - Dvě stovky za hlas a vydírání. Exradní čelí žalobě za ovlivňování voleb - neboť i tam se zřejmě děly neplechy.

Mě ale jde o volbby v okrese Most a jeho volebním okrsku Chanov V červených kolonkách jsou vidět značně rozdílné výsledky v celém městě Most proti volebnímu okrsku č. 20 Chanov. Když se podivám do svého příspěvku Volby 2014 - výsledky v některých místech, tak tam píšu:

No a konečně Most a volební okrsek č. 20 - "sídliště Chanov" a zvýrazněné výsledky dvou vítězů voleb, opět nic překvapivého, pokud se podíváte do historie...

Ano, výsledky bývají zajímavé, jak se ale ukázalo a dokonce i již prokázalo, tak zrovna zde to nebylo čísté, viz například Severočeský deník - Mostecko: Hana Jeníčková dostala od soudu podmínku za maření voleb






Krajské a senátní volby 2016

U těchto obou voleb se řeší, zda u rozhádaného hnutí Severočeši měla paní Jeníčková oprávnění odvolávat či neodvolávat kandidáty. Měla ale oporu v tom,v tom,  že soud zrušil jednu z valných hromad Severočechů, takže paní Jeníčková je díky tomu - minimálně technicky - stále místopředsedou hnutí Severočechů.

Na senátní volby přišly i dvě další stížnosti na výsledek voleb, takže by se problém řešil tak jako tak i bez paní Jeníčkové.

Každopádně noviny hlásají aktuálně toto:
Ze všech  indiciíí vyplývá toto:
  1. Volby proběhnou znovu od úplného počátku, tedy včetně registrace kandidátů
  2. Do voleb se tak mohou (ale nemusí) přihlásit jak stávající tak noví kandidáti
  3. paní Dernerovou asi nikdo nyní na kandidátku Severočechů znovu nenapíše. Tudíž si podle paradrafu §61 odstavec 2d zákona č. 247/1995 Sb. bude muset sehnat tisíc podpisů pod petici podporující její kandidaturu a podle odstavce 2e téhož paragrafu složit kauci 20 000,- Kč
Tak uvidíme, jak to dopadne...