Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pondělí 27. srpna 2018

Shrnutí uplynulého týdne (34/2018)

V minulém shrnutí jsem si dovolil vynechat poslední dva dny a v tomto shrnutí bych nejraději vynechal všechny, protože teď zpětně mám dojem, že se nedělo nic hezkého. Vše mi přebíjí to, co jsem psal včera (Baka,baka,baka!) o sobě. A když k tomu přidám problém elektronického podpisu, který se vinul celým týdnem v práci.

Někdo totiž rozhodl, prý na základě nějaké směrnice EU, že už nemůžeme mít elektronický podpis na naší konkrétní čipové kartě, protože prý není certifikována podle té nové směrnice. Problém je, že tedy musí být uložena na čemsi, co certifikované je, ale ta jedna věc - TOKEN - stojí mírně přes tisíc korun. Roznásobeno  počtem našich zaměstnanců ve všech okresech a krajích vyšlo nějaké šílené číslo, které logicky odmítlo vedení zaplatit všem dosavadním držitelům el. podpisu.

A co hůř - nakoupil se tak minimální počet, že na všechny pobočky které spravuji, mám dostat 25ks z potřebných cca 225. Přišlo mi jich osm.

Takže se celý týden já i moji nadřízení nervují a snažíme se zajistit, aby zbylých X lidí mohlo pracovat. Naštěstí jich není 225-8 ale o něco méně, přičemž počet se ještě sníží, protože nakonec pár tokenů ještě přijde, ale...

Pochopitelně návod na tokeny nefunguje, takže se vztekám i nad tím. Chjo