Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pondělí 16. června 2014

Co mi (sakra) vadí?

Po právě proběhlém Teambuildingu na místě, kde jsem již pobýval 2x a který jsem si až na jednu hru užil a docela slušně se bavil, si ale říkám: Co mi přes to všechno krásné na onom teambuildingu dělalo onu pověstnou šedou šmouhu? A taky: Nehledám mouchy tam, kde nejsou?

mé vlastní (starší) foto místa konání 
Příjezd účastníků tentokrát dopadl tak, že jsem přivezl nejprve první partu, pak jel do blízkého okresního města pro druhou část a až pak se se zpožděním objevila pořadatelka F* a druhý z pořadatelů. Oproti loňské zkušenosti, ji omlouval problém v práci a to, že jídlo jsem při otočce do okresního města nabíral já... :-)

A to bylo asi tak jediné, co mi na F* malounko a chvilku vadilo. Vzduch mezi mnou a F* se za ten rok od minula zřetelně vyčistil, dá-li se to takto říci a jsme spolu schopni "zvočivoč" komunikovat, (jen těmi emaily to ještě moc nejde), což jsem měl šanci (obojí) si mnohokrát prozkoušet.

Celý teambuilding, který proběhl s lidmi, se kterými jsem velmi přibližně na stejné vlně se podařil, plněné disciplíny jsem dokázal zvládat relativně dobře, takže co mi vlastně vadilo? Tradiční malý počet účastníků? Shodli jsme se, že za rok jej uděláme v březnu nebo dubnu a pokud ani tam nepřijede větší část našeho týmu ze spolku (dříve sdružení), jež se zde na blogu nejmenuje?

Jedna z prvních her v sobotu byl komorní LARP na téma "šéfredaktor novin odstupuje z funkce a řídí schůzi ke znovuzvolení nového" a protože se to v naší skupině organizovalo poprvé, neproběhla duševní očista, jedna z účastnic to nazvala "odhození role od sebe", kdy po celou hru máte u sebe nějaký symbolický předmět, který fyzicky odhodíte. Já "odhodil" desky se sponou na dokumenty jež jsem si přivezl na roli tak, že jsem na ně zcela zapomněl a staly se tak obyvateli krabice Ztrát a nálezů. Ano, já o té roli věděl dopředu o celé dva dny dříve než ostatní včetně scénáře. A jsem si vědom, že ono silné zapomenutí oněch desek bylo proto, že jsem ve hře prožil několikero nepěkných překvapení...

letošní foto místa konání - zezadu
Určitou část neděle jsem si užíval na sluníčku vzadu za roubenkou mezi ovocnými stromy a tato pohoda s nicneděláním byla přerušena teambuildingovou hrou na téma "cíle a plány spolku", jejíž počáteční reálie až podezřele připomínaly reálie našeho spolku. Ehm. Tedy co si to nalhávám. Byly to do puntíku naše reálie....

Ale co už, s úkolem jsme se ve dvou družstvech popasovali a "půldenní akce", které jsme vymysleli my, bylo přijato s nadšením. I členy vedení spolku, které bylo částečně rozprostřeno mezi účastníky a mezi pořadatele...

Vadí mi tedy popsaná sobotní aktivita, nebo tato poslední nedělní? Kdo jiný by měl vymýšlet činnost, než aktivní členové? Nebo mi vadí, že s F* mohu komunikovat zvočivoč, ale už ne emailově, a ani  dlouhodobější spolupráci není možno mluvit?