Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pátek 19. prosince 2014

Sen se zážitkovou agenturou

Tím že mám dovolenou, jsem si mohl dovolit být vzhůru dost dlouho (a mohu to i hezky začerstva popsat). Nějak se mi nechtělo kolem půlnoci spát a tak jsem pár desítek minut koukal na weby zážitkových agentur hledajíc nějaký zážitek, který by mi stál za utracení penízků, nevědouc jinak, co si sám sobě dát k vánocům - tedy kromě praktických věcí, které potřebuji. Na jednom z webů jsem dokázal pokrátit své teoretické požadavky do tří kategorií: wellnes, létání, zážitek u vody. U některých zážitků jsem si otevřel i detail, abych vděl, jak to probíhá...Tolik tedy k výchozímu bodu snu, který byl ve své podstatě velice krátký.

S pracovníkem zážitkové agentury jedu autem na výchozí bod, blízko jednoho parkoviště v jistém městě, kde necháváme stát agenturní(?) kombík. Po vystoupení z něj přecházíme jednu silnici, kde začíná nezastavěná plocha se zdupanou hlínou. Soudě podle stavu okolí odhaduji, že ročním obdobím ve snu je zima, čemuž odpovídá i teplejší oblečení onoho pracovníka.

No a právě zde začíná ta nejzajímavější část snu. Onen pracovník ode mě kousek poodešel, proměnil se v cosi, co bych přirovnal k bumerangu vyrobeném nejmodernější technologií z lehounkých materiálů v barvě bílé. A vzesl se nad loučkou, kde udělal několik plynulých pohybů, aby se pak stočil ke mě, přistál a proměnil se zpět.

Až doposud nepadlo jedno jediné slovo a to i nadále pokračovalo, pracovník popošel ke mě a pod nohy mi hodil miniaturní verzi onoho bumerangu či křídla pod nohy. Podíval jsem se po něm a zjistil, že se mi ta věcička pod nohama rozplynula, ale tak, že jsem měl nezměřitelný pocit šestého smyslu, jakoby neviditelný "duch" oné věci vstoupil do mě. Pracovník ode mě opět poodešel a opět si poletoval proměněn v ono křídlo.

"Už to asi chápu" říkám opatrně, přidřepávám si, a ...

... nějaký šramot mě ze snu vytrhl. 

Jak tedy dnešní sen skončil nemohu říci, ale protože se opět použily kulisy a část dění z jiného snu, mohu doufat, že by to obdobně jako kdysi skončilo tím, že bych se proměnit dokázal a chvilku létání si užil. Samozřejmě je pak otázkou, co by bylo dál... :-)

Jinak vidno, mé podvědomí si ze tří kategorií vybrat dokázalo...