- rum
- zázvorový sirup
- cukr
- máslo (ne margarin)
- skořice celá
- pepř celý
- chilli papričky celé
- rum - původně Jamaika, lze použít Morgan, Negritu (Tuzemák se HODNĚ NEDOPORUČUJE)
- zázvorový sirup - původní recept, může se použít jablečný mošt
Do vyššího hrnce se nalije trochu (opravdu jen _trochu_) moštu a v něm se rozpustí cukr. Vaří se to (vzniká karamel), dokud cukr nezhnědne. Potom dolijeme zbytek moštu a karamel znovu rozpustíme.
Přidáme všechno koření (chilli papričky dvě, maximálně tři), můžeme přidat i hřebíček (ale krováky se nedoporučují).
Ve vzniklé směsi rozpustíme kousíček másla (hodně míchat), potom se to celé uvede do varu a přidá se rum.
Nakonec se znovu ohřeje (ale už ne do varu) na teplotu k pití a podává se.
Poměr rum : mošt by měl byt cca 1:1.
A ještě dodatek - lze toho vypít fakt dost a není po tom kocovina (pokud si tam nedáte Tuzemák - pak za nic neručím), ale nedoporučuje se pít více, než 2 litry grogu na osobu.