Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

úterý 22. března 2016

Z pole rovnou do vězení?

Dnešní ranní sen mě přiměl k zamyšlení nad jeho obsahem, jako už dlouho žádný ne. Ale proč? Co mi na něm vadí nejvíce? A proč je ten sen remake  a proč přišel právě teď?

Tak tedy: Jsem na relativně čerstvě zoraném poli a kolem mě jsou dívky a chlapci přibližně stejného věku. Přišlo mi, že tu jsme za stejným cílem a že se známe, ale žádnou reálnou tvář nepoznávám, což mi nevadí.

Jdeme po poli a nahednou zvolám: "Už letí!" A skutečně, proti nám se řítí nízko letící letoun. Z nějakého dovodu si prudce lehnu na břicho, přes hlavu si přetáhnu kapucu od mikiny. Ta má stejnou barvu i použitou látku jako mikina spolku jehož jméno se zde na blogu nevyslovuje.

A snad právě proto(?) s těmi, co vyskočili z letadla, hrajeme hru(?) na slepou bábu, naši protivníci, ač mají oči otevřené, reagují jen podle hluku, který tu a tam nechtíc uděláme. Hra(?) ale není úplně čestná, protože na kraji pole je drobný sráz vedoucí do něčí zahrady, jež je blízko domku a je jasné, že se můžeme buď my, nebo protistrana skutálet dolů a zrovinka já jsem hodil kámen tak šikovně, že se jeden z lovců za oním zvukem vydá a dolů se skutálí a bude ze hry(?) vyřazen(?)

V tomhle místě se mi sen větví na varianty.
1) Lovec se skutálí do zahrady a je deaktivován(?) já se mu zlomyslně zasměju, sen končí podivně
2) Skutálím se do zahrady, jsem ze hry(?) vyřazen, musím jít pryč, nevím ale kde jsem, sen končí
3) Jsem zavřen do provizorního vězení(?) z něhož se dostanu

Dnes proběhla varianta tři a to ostrým střihem, jsme na atletickém(?) hřišti uzavřeni mezi vysoké sítě i s částí nevidoucích věznitelů(?). V určitém okamžiku pronesu zaklínadlo a pak se neviděn začnu šikmo vznášet a asi natřikrát se od nějaké sítě opatrně odrazím výš až překonám nejvyšší bod sítě. Pak opět pronesu zaklínadlo a opět neviděn odlétám hodně prudce pryč.

Přistávám u nějakého postaršího statku a přes stodolu, v níž je nějaké to seno a zemědělské náčiní, jsem rozhodnut projít dál. Snad kvůli opakování snu se nebojím toho kde jsem a chovám se poměrně poklidně. Bez většího rozmýšlení tedy procházím stodolou doleva a dojdu na dvůr. Zde si mě očichá pes s bílými a okrovými skvrnami ne nepodobný pitbulovi. Pocitově vím, že když by ze mě vycítil nějaké nepravosti, že by se nezachoval tak jako teď, kdy ke mě přišel a nechal se ode mě poškrábat za ušima. Už když ke mě šel se na něj usmívám a říkám mu "nu pojď ke mě", jak bych asi v reálu volal na pitbula, o kterém vím, že mi neublíží.

Na ten okamžik zřejmě čekala paní, která zrovna vyšla z domu a prý co si přeji. "Chtěl bych být na pár vteřin v televizi a říct - JSEM NAŽIVU".  Paní se to moc nelíbí protože prvoplánově to chci proto, abych kohosi naštval.... Což je špatně.

Tím poznatkem sen skončil a já se vzbudil předčasně asi o 30 minut dříve před budíkem. Otázky zůstávají ještě teď večer

1) pokud je to hra, proč nelze řici něco jako "piki piki na hlavu, tuhle hru už nehraju" a prostě jít pryč
2) Jak jsme se dostali blízko srázu? Prohrávali jsme a byli tam zatlačeni, nebo jsme tam šli schválně?
3) Proč vyřazení ze hry vypadá jako promazání paměti či jako vyobcování z kolektivu (viz jiné varianty, netýká se dnešní)
4) Varianta 3) má ještě podvariantu, že my věznění uděláme vzpouru a vrhneme se na věznitele, proč dnes sobecky(?) prchám sám 
5) proč se k paní dostanu VŽDYCKY sám?  Proč si někdy připadám, že poslední kouzlo, díky němuž se začnu z místa věznění vzdalovat je špatné a možná už nevratné? Dnes si toho nejsem vědom, protože si nejsem jist, co jsem vyslovil... ( v jiné verzi snu zaznělo "chci pryč z tohoto světa" )
6)  Proč nezazní u paní přání "Chci dát všem přátelům najevu, že žiju?" Třeba vystoupením v televizi, které by bylo bývalo mohlo někoho naštvat, ale to je dle mě už podružné?
7) Pokud to není celé hra, proč nezachráním ostatní ani se onu záchranu nesnažím zajistit.
8) CO TAM SAKRA DĚLALA MIKINA SPOLKU, jehož jméno se zde na blogu nevyslovuje? A která díky své barvě na tom poli doslova svítila, takže jsem byl nalezitelný?
 9) Je opravdu jediný důvod toho snu to, že spolek pořádá akci, která se jmenuje "tábor naruby" určen pro táborové vedoucí, jež si budou hrát na děti a už se blíží čas konce přihlašování? (A já ještě přihlášen nejsem? Mám se vůbec přihlašovat?!?)
10) byla to hra, nebo nebyla?