Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

čtvrtek 16. února 2017

OMSI, OMSI, všude samé OMSI!

V nadpisu jsem si dovolil parafrázovat postavičku Pučmelouna: "Sádlo, samý sádlo. Ta rodina je samý sádlo!"

A je to fakt, protože zde na blogu zveřejňuji své videovýtvory na toto téma a bavili jsme se o tom i při kafárnách s I*. No a právě na jedné s kafáren přišla otázka: "A kolik už máš map v OMSI, které můžeš jezdit?" Z hlavy jsem jich vypočítal nějakých 17 s tím, že mi nějaké nefungují.

Samozřejmě mi to nedalo a mapy jsem si přepočítal.

Aktuální stav je 25 map a z toho šest nefunkčních.
[aktualizace pátek: 27 map a z toho šest nefunkčních]
Aktualizace sobota 18. února: 28 map a z toho šest nefunkčních

A proč si stahuji stále nové a nové mapy? Protože se snažím uchodit si těch šest nefunkčních - jedna z nich je tramvajová a vždy narazím na nějaký prvek, který je použit z jiné mapy, takže si stáhnu onu jinou mapu, na té nefunkční skutečně několik chyb ubude, v pátek na té tramvajové mapě z dvaceti chyb zbylo deset, takže je to dále nefunkční. Takhle jsem získal mapu Polanowic, kterou jsem původně nechtěl, ale která mě uchvátila. Takže už je z ní natočené video a zanedlouho na něj přijde čas.

Už jsem dokonce šel tak daleko, že jsem použil následující radu: "Když ti blbnou malé mapy z Polska (= má tramvajová) tak si stáhni všechny hlavní mapy z Polska, konkrétně .... " Takže mám nově mapy "Fiktivní Štětín" a Bytom. První z nich už jsem prozkoušel, funguje.

No a poslední přidaná mapa? Protože chci udělat sérii kolem mapy Grundorf a mnohé její předělávky, tak jsem hrábl do svého archivu a nalezl mapu, která byla ze staré verze OMSI. Nasadil jsem jí do nové a sledoval jak se nahrává. Když už to trvalo třetí minutu, tak u jsem se loučil že si ji nezahraju, ale pak to OMSI verze 2.3 dochroupalo a já se mohl vrhnout na mapu, na které jsem se prakticky naučil jezdit.

Neobešlo se to bez slziček dojetí a samozřejmě je z toho videjko,