Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

sobota 5. května 2018

Odjezd na L* o 85 minut delší

Včerejší den si budu pamatovat velmi a velmi, protože dneska jsem se mohl představovat v telefonu jako MTTÚ , tedy mezinárodní telefonní a telegrafní ústředna. Což je věc, která už neexistuje, ale trefně vyjadřuje, co se u nás na našem oddělení dělo - samý telefon, samý problém. Ale žádný, který by mě uspokojil

Když jsem o 15 minut později, než proti původnímu plánu vyběhl z pracoviště, chystajíc se na výlet za akcí spolku, jehož jméno se zde na blogu nevyslovuje. Ale samozřejmě jsem nejprve musel hasit koudel na zadku mých kolegů ze spolku, kteří si o dva dny dříve teprve uvědomili,, že nemají objednané medaile. Ani pohár pro vítěze. Objednal jsem to tu středu a tak jsem to musel jít vyzvednout.

Pak jsem pro změnu musel pořešit problémy svoje - vyzvednout peníze, nějaké pití, natankovat, a hlavně jít na oběd, který jsem nestihl v čase, kdy jsem měl...
¨
Prostě a krásně se zopakovala situace z před 14-ti dny (Odjezd na S* o 75 minut delší) jen to bylo o deset minut horší, protože jsem stál ve třech městech v kolonách, nemluvě o dálnicích. Čekal jsem leccos, ale pro změnu to, že budu pokládat stejné otázky jako v článku "Byl to teambuilding?", tak to jsem nečekal.

Pořadateli totiž byla dvojice L*+G*, kteří jsou známi svou bohorovností a tak trochu jiným přístupem ke všemu, ale tradičně to neblaze ovlivňuje mě, takže pokus o přípravu turnaje, kter se musí losovat a který jsem měl pískat dopadl tak, že jsem vytáhnul dvě piva a neudělal nic. To už se trošku hrozila i F*, která mi nabídla, že to dá se mnou dohromady zítra (tj dnes v 8. hod to dopadlo, mělo se hrát od 8:30)

Když jsem já o první noc dal ty dvě piva, kolik jich museli dát ostatní a kdoví, do kdy do rána se hlučelo, protože jsem na dnešní ráno spal hodně přerušovaně, tak mám docela přehled o tomto. Když šli kuchařky do kuchyně chystat snídani, tak hluk zrovna končil.... Já vypadl z postele o 30 minut později a dostal kafe a plnou snídani (samozřejmě jsem lehce pomohl s nošením těžkých věcí po kuchyni, skladu...) takže jsem si ani nemusel vyčítat, že obírám kuchařky o čas.

Právě mám odpracováno, dvojice L*+G* na mě hodili i budíček a hlášení snídaně, takže si mohli ponechat jen starost o dopolední program, který se - očekávatelně podle toho nočního hluku - rozeběhl o hodinu později, než měl.

Uvidíme, jestli toto bylo to nejhorší co mě mělo na této prodloužené víkendové akci mělo potkat, nebo mě nějaká horší hrůza přiměje k napsání dalšího článku