Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

středa 23. května 2018

OMSI2: AEG oldtimer zapůjčena na Schönau

Vždy, když něco slíbím, tentokrát to byla Oldtimerka na Schönau, tak se bojím aby nenastaly potíže. Samozřejmě slib, použít jednosměrnou tramvaj na Schönau, aby to nějak vypadalo je problém, zvlášť když si chci danou linku zajet od nejzazší konečné až po nejzazší konečnou na druhé straně.  Což na Schönauske straně spojené mapy Eberlinsee+Schönau znamenalo počkat na linku jedna, což je ale v mém případě ta nejposlednější možnost, když jsme tramvaje točili od nejvyšších po nejnižší čísla linek.

Hned první pokus o zviditelnění tramvaje nezafungoval, prostě a krásně některé objevovací body zlobí a byl to bohužel zrovna ten, který jsem chtěl použít. Kdyby se mi to nepovedlo, znamenalo by to s tramvají jet přes celou mapu naprázdno a riskovat, že příliš dlouho puštěné OMSI udělá s tramvají nějakou nepěknost.

Na druh pokus se mi to povedlo, což je současně hned první záběr videa, ale bohužel mě to prsklo už do obvodu výhybky, takže nešla normálně přehodit. Dal jsem to sice ručně, ale dle OMSI jsem už stál prvním kolem na hraně jazyka, takže jsem s tramvají málem vykolejil.

Jaké štěstí, že mám stříhací SW, takže po zacouvání jsem mohl nasimulovat pohled zvenku a normální průjezd.  Bohužel se mi ten třih nepovedl úplně dokonale protože když si to video zkrokujete snímek po snímku, tak nabydete dojmu, že tramvaj poposkočila zpět v čase a v prostoru.

Takže pro šťoury: ANO, MÁM VE VIDEU CHYBU :-D



Jinak poježděníčko opět skvělé a kdyby nezlobil ani jeden semafor, bylo by to super, tedy požitek ještě o něco vyšší