Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

středa 4. července 2018

OMSI2: Video, které chtělo být hezké

Tohle video mi bude připomínat hned dvě věci. Jedna to, že se plány rády měnívají a také to, že videa chtějí být krásná.

V pátek 29. června jsem byl v Praze a tak, když mi vypadla jedna tříhodinová plánovaná akce, jsem se rozhodl, že si natočím poslední vratný tramvajový trojúhelník, jež je používaný v pravidelné tramvajové dopravě. Tím pádem bylo jasné, že si natočím i nové video s tramvajemi T3 a na mapě s městečkem Buchthal, tedy Eberlinsee+Schönau

Kromě toho, že se mi třásla ruka a že jsem v časovém presu natočil jen jízdu po jedné straně trojúhelníku dopadla tahle část plánu dobře.

Horší to už bohužel bylo s částí v OMSI, kdy se mi nepovedlo znovu udělat to, že by mi po Eberlinsee jezdily tramvaje T3, ale naštěstí mi bliknul email, že je ve slevě placený addon Vídně. A tam je také tramvaj. Samozřejmě nic není až tak jednoduché, protože jsem si musel pořídit dodatek (už zdarma) a protože to byl dodatek pro starší verzi OMSI, tak na mě čekalo malinko editování souborů.

A pak už jsem začal jezdit, fungovali mi to, takže jsem se začal snažit o to, abych měl správné nápisy na tablech, což se mi povedlo zařídit, no a video mohlo být natáčeno.



Samozřejmě při první pokusu mě vyrušovaly jezdící sanitky, hasiči, ale i policisté, přičemž jsem při té příležitosti zjistil, že mi to ani nenahrává. (velikost souboru byla 1024 bytů, což znamenalo, že se mi nahrávání podařilo zapnout a okamžitě vypnout.

Při druhém pokusu byl tichounký komentář a za jednu jeho část bych se styděl....

A konečně třetí, kterou jste viděli výše, kdy jsem stále nedával emočně onu úvodní část, ale alespoň jsem to nemusel přestříhávat, mazat a tak.  Na konci je vidět, že mluvím takříkajíc z patra a že jsem se lekl v jednom místě, že už mi hudba končí....