Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pondělí 21. ledna 2019

Shrnutí uplynulého týdne (3/2019)

Jak se postavit k tomuto týdnu? Těžko říci, protože tento týden má dva atributy:
1) Zpřeházené návštěvy restauračních zařízení, kdy jsme mátli obsluhu, neboť jak každý den chodíme jinam ale každý den stejně...
2) Postupně nabíraný vztek, který pak skutečně ve středu vytryskl

V práci v pondělí a úterý nebylo nic zajímavého k popsání, kromě rutiny a toho, že jsme se s kolegyní opět hrabali v papírech, protože jsme v rámci porovnávání různých databází uživatelů několika programů nacházely různé neshody. A přesně to ukázalo i na profesní slepotu, kterou jsem tentokrát měl já, kdy v "mé" databázi byla "živá" paní, která je už v důchodu a nepracuje...

V úterý v podvečer jsem měl problém, co natočím na středeční video a jak to vybrané pojmu. Zvolil jsem nově připravovanou mapu a projel jí. Pro mě to bylo v pohodě a ve videu jsem se vyjádřil, že se mi mapa docela líbí, byť je hodně nedodělaná.

Kamarádka mi pak ve čtvrtek řekla, že na ní mapa působila depresivně, což měla pravdu, na mě tak také ve čtvrtek působila. Ale až poté, co jsem se v kafárně dostal za kamarádčiné pomoci dostal z nejhoršího.

Ta mapa mi totiž nepřipadala divná už i jen proto, že podivně stísněné baráky namačkané na sebe mívám v mých depresivních tramvajových snech (samozřejmě je použit jiný tvar domu v mém snu), takže prostě klídeček a pohoda. 

Pátek pro mě byl určen na rochnění v noteboocích, kdy jsem se pokusil svůj převést na novou verzi windows 10 (1809) na svém pracovním notebooku a zbuchlo mi to, a pak ještě jsem zkoušel uchodit jeden starší notebook. Po odmazání nesmyslů a počkání, až se windows samy srovnají - za dvě a půl hodiny bez internetu(!!!) se konečně ohlásilo, že je 30 updatů v řadě. Dal jsem restart a pak se modlil, protože ty updaty se instalovaly celkem 3x, už jsem si myslel že mi to tam cykluje, ale pak se opět ukázala Wokýnka. Notebook šel ihned na internet a stáhl si ještě tři updaty, jeden z nich byl velký.

Každopádně přes páteční a sobotní odpoledne jsem se nebyl schopen dokopat k natočení videa na neděli. Pak jsem ho nakonec natočil, jenže při natáčení mi ta hra zazlobila tak nešikovně, že nebylo možno hru vrátit do původního stavu, což znamenalo, že budu nucen stříhat.  Stříhací program běžel od nedělní 10-té hodiny ranní a ještě ve 23:59 nebyl doběhlý - mezitím jsem ho párkrát restartoval a zkoušel přenastavit, ale nic.

Takže poprvé po dlouhé době opět není v neděli video