Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

středa 27. června 2012

Shrnutí uplynulého týdne (25.)

Tentokrát velmi stručně k vlastnímu dění, komentáře budou delší.

Po stěhování poboček minulý týden jsem vyjel do L* na novou pobočku P* abych takříkajíc dodělal různé drobnůsky, což se nakonec zvrhlo v celodenní pobyt na této pobočce a pak něco pořešil na dálku na ostatních pobočkách. Byl to takový rutinní den

říčka pod hradem Sion
Úterý bez dračáku a následně další dny by byly rutinní kdyby nebylo několika poblázněných reakcí kolem toho, že se někomu "utrhlo ucho od džbánu" v jisté situaci (více v článku "Aktuálně: mám zlost"), což spolu s děním v práci, kde blázní náš manadement přispělo k mé nepohodě a k tomu, že si prakticky nedokážu uvědomit, co všechno jsem dělal.

Mohu dodat jen to, že v pátek večer se sešli tři lidé, jenž se považují za nejlepší kamarády onoho kamaráda a probírala se vážnost situace, neboť i další lidé z mnoha různých důvodů hlásili, že i jim se nějaké to ucho utrhlo (pokažené státnice a nutnost se učit na reparát byl jeden z důvodů), takže se nám krapínek personálně rozpadá skupinka lidí, která má zajišťovat akci v srpnu.

Ve skutečnosti se těch lidí v pátek sešlo více, neboť v sobotu se hrál LARP pod hradem Sion, ale ti měli k řešení jiné věci, a nebyl to jen LARP, jehož největší část se hrála v sobotu. Zde jsem hrál jedno CPčko, které se neherně upeklo na slunci, běhalo bos a vletělo do nějakých jedovatých rostlin, takže mám na chodidlech zarudlé fleky, a když už běhalo bos, tak si udělalo i bebíčko na kotníku, takže mu lehoulince oteklo. Ale kdo by se nepovznesl nad tyto maličkosti, když si užil víkend bez počítačů, že?

A kdyby jen bez počítačů - všichni, kdo měli zapnuté své chytré mobilní telefony, těm se na tomto místě velmi prudce vybíjela baterka, takže můj spolunocležník, který potřeboval vzbudit v neděli brzy ráno musel využít mojí klasickou Nokii, jíž se baterka za celý víkend ani nehla (respektive ukazatel nabití). Zato když jsem cvakal fotku z tohoto příspěvku a sledoval její odeslání na Facebook a použil u toho svůj chytrý telefon, tak mi skoro před očima ubývala procenta na baterce. Spočítal jsem si, že datový přenos, běžel-li by nepřetržitě 100 minut, vyčerpal by baterku ze 100%, tak hodně se musel telefon snažit, aby vypadávající slabé spojení udržel v relativně chodivém stavu, čili můj druhý mobil byl přes víkend OFF.