Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pondělí 22. října 2012

Shrnutí uplynulého týdne (42.)

Nu, jak se zdá, tak seriál "shrnutí" asi velmi brzo skončí, protože od shrnutí č. 40 přes č.41, můžu stále psát "ozvěna". Z pracovního hlediska žádná změna, i když nějaké to potěšení z vykonané práce už je. A z úterního dračáku vlastně taky žádná změna, jen nám odpadají někteří hráči a já stále kulhám za dějem, co se mi v podstatě děje pod rukama...

Přesto nebo právě proto se ale vrátím do shrnutí č. 41 k jednomu nejmenovanému sdružení, které dva dny před jeho schůzí napadla jedna "téměř členka" s historií zvící 2-5 let zpátky. Je úplně jedno (pro tento můj dnešní zápis) jestli nás napadala opravdu oprávněně nebo je to všechno smyšlené, či něco mezi, můj první poznatek byl zcela jasný. "Jak je ta paměť lidí selektivní" říkal jsem si nevěřícně, když dopis naznačoval cosi ve smyslu, že ona byla na našich akcích ta nej nej a my ty nejho-nejhorší.

Dodneška nechápu úplně přesně, proč vůbec byl ten dopis napsán, ale jeho načasování dva dny před schůzi o čemsi svědčí. Ti, co nečtou mejly denně by o něm nevěděli a na schůzi by se jej dalo využít těmi, co o jeho napsání věděli.Ostatně i určité použité formulace nesou určité stopy, jako by je někdo diktoval.

Vedení onoho sdružení velmi správně dopis odmítlo projednávat, protože byl o "B" a projednávalo se "A", pouze oznámili, že jej berou na vědomí a zřejmě bude i kdosi z vedení odpovídat. Tím to mohlo skončit, kdyby onen email odešel co nejdříve, tak tři dny po schůzi.

Ale tady došlo k chybě, protože na veřejně zaslaný email se podle mě mělo reagovat hned (nebo v mém navrženém období tří dnů od schůze), protože v tomto popisovaném týdnu se už objevily emaily na téma, že se občanské sdružení bojí odpovídat. Jako již tradičně jsem věděl dopředu o tom, že se jeden z těchto dráždících emailů píše a bude poslán všem, takže jsem do toho vletěl a snažil se napsat svojí odpověď na nejzjevnější nepravdu z onoho původního mailu a vyběhl s ním ven cca 30 minut po onom mailu dráždícím.

Jenže se činili i jiní a docela hnusně, dokonce dříve než já, jak jsem zjistil po synchronizaci v mém poštovním klientu, tyto maily pak vyvolaly další zbytečné horkokrevné reakce, z nichž se dají očekávat další reakce...

Pokud ten úplně první email od "skoročlenky", měl sloužit k rozhádání sdružení, pak se, bohužel, zadařilo. Pokud měl sloužit k odrazení některých členů od práce, pak i to se podařilo. Pokud měl sloužit k odrazení nečlenů, jo, povedlo se to taky....

Každopádně já si v sobotu a neděli užíval procházkami v lese spojeným se sběrem hub. Mohu konstatovat, že i v městském lese se dá najít dost jedlých hub i poté, co tam proběhnou "hordy" víkendových houbařů.
"A votom to je" :-)