Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

neděle 28. října 2012

Všechny pravičáky pověsit!

Od sobotního rána se rozjíždí aféra, kterou rozpoutal deník Blesk článkem Rudý muž na radnici: Pravičáky pověsit a rodiny podnikatelů vyvlastnit do desátého kolene!

"Je čas rozvěšet pravičáky po městech republiky, vyvlastnit násilím všechny podnikatele, do desátého kolena zabavit majetky jejich rodinám."

Tak touto větou měl šokovat na Facebooku zastupitel Prahy 8, komunista Jaroslav/Jaromír Petelík. (V Blesku ho uvádí ve dvou jejich článcích chvilku tak, chvilku onak) V článku to měla dokazovat  tento nečitelný pidiobrázek, v němž je odkazován jakýsi článek s komentářem nad.
Samozřejmě se kolem toho rozpoutala bouře, která je o to větší, že kromě toho, že sedí v zastupitelstvu Prahy 8 je asistentem místopředsedy KSČM a poslance Jiřího Dolejše, tedy toho pána, co "měl tu drzost" v senátních volbách postoupit do druhého kola volby a to v Praze.

A když už mluvím o druhém článku na Blesku, tak tam je tento obrázek už klikatelný a tedy větší - Blesk -  Komunista chce pověsit pravičáky! Němcová podá trestní oznámení resp. galerie k článku.

Nemůžu se vyjadřovat, jestli je to podvrh nebo ne, ale dvě věci mi vadí - jednak není vidět adresní řádek a druhak si povšimněte, že je sejmut přesně 5 minut poté,co se na facebooku příspěvek objevil.

Mě osobně vadí právě ten výřez, protože není vidět adresní řádek, takže to na něj někdo mohl nahrát falešným profilem. Nebo někdo vyfotil soukromou část profilu (pomiňme teď morální aspekt vůbec toto napsat).

O nějaké nekalotě může svědčit i to, že jediný nalezitelný Jaromír Petelík na Facebooku má zcela prázdnou timeline - pokud bych ten příspěvek opravdu napsal  veřejně a smazal, proč bych mazal i vše okolo? Anebo naopak - raději pro veřejnost skryji úplně vše .....

Ach jo, tady je takových možností :-(

Časová posloupnost několika článků, které jsem k tématu našel: