Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

pátek 23. listopadu 2012

Stardance - pořad v televizi

Zítra proběhne čtvrtý večer letošní (páté) série a to je opravdu nejvyšší čas, abych napsal to, co jsem chtěl napsat už minulou sobotu, kdy jsem měl možnost po dvou víkendových akcích konečně ležet doma a "pasivně" sledovat to, co mi televize nabízela. Také jsem hned ten den prohledal blog, abych zjistil, co jsem tehdy o Stardance psal. Nepřekvapivě jsem musel hledat ve svém původním blogu...

První série Stardance, která končila v prosinci 2006, mě z hlediska počtu zápisků ( nula) nezaujala, byť jsem ji sledoval poctivě, přičemž mí favorité Roman Vojtek a Kristýna Coufalová vyhráli.

Druhá série Stardance, která začala v roce 2007, přinesla do mého starého blogu zřejmě jeden příspěvek (Stardance II. třetí kolo) - víc jsem jich ve svých zálohách nenašel a sem nepřenesl. V zápisku zmiňuji poznatek, že diváci u televizí díky pravidlům mohou ve hře udržovat nejhorší pár. 

Vyhrál Aleš Valenta s Ivou Langerovou a já fandil Robertu Zárubovi a Vandě Dětinské.

Třetí série Stardance, která přišla o rok později, tedy v roce 2008, přinesla do mých prožitků další dvojici, které jsem držel palce, tedy Jaromíra Bosáka a Evu Krejčovou, o nichž platilo, že netancovali úplně dokonale. Nalezl jsem v zálohách dva příspěvky, první z nich byl také ze třetího kola (Stardance III. třetí kolo) a tento příspěvek má dosud stále fungující video, kde je vidět tanec a hodnocení poroty právě tohoto páru. 

Když pár vypadl a zbývali jen dva, začal jsem definitivně fandit páru, který mě také po celou dobu zajímal - Dana Batulková a Jan Onder - a který nakonec vyhrál. Jeho cestu jsem pak zmapoval ve svém příspěvku Stardance III. končíme :-)

Ve čtvrté sérii, jež přišla s jednoroční přestávkou, tedy v roce 2010, se nenašlo prakticky nic, co by překvapilo, vystupovalo a tak mi ani nepřišlo, když vyhrál pár Pavel Kříž & Alice Stodůlková, jež asi nejvíce dřel.

A tak to zatím vypadá i v sérii páté. Opět proběhlo třetí kolo a já měl pocit, že bych se měl vyjádřit, ale zatím nemám pocit, že by některý pár a jeho výkony nějak vystupovaly nad ostatní, ať už jakýmkoliv směrem...

Stardance má jako pořad jednu nespornou výhodu - nestřílí se tam a netečou v něm litry krve...