Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

středa 5. prosince 2012

Chci se naučit znovu těšit na Vánoce!

Článek s názvem "Chci se naučit znovu těšit na Vánoce!" ze Štastného blogu proběhl nejenm blogem kamarádky, ale také Facebookem, kde se k němu pár lidí vyjádřilo.

Ano, maminky mají stres, pokud nestíhají a dělají všechno samy (pečení, nákup dárků, tvorba štědrovečerní večeře, totální úklid a nazdobení domácnosti) a nikdy z rodiny nepomůže, pak je to jasné, ale je to špatně.

Já sám se netěším na předvánoční čas, protože to dělávám inventury - teď už třetí den dohledávám nenalezitelné věci. Ale v podvečer po práci udělat velký nákup v supermarketech není možné, protože obvykle těžko zaparkujete a uvnitř se jen těžko probíjíte od regálu k regálu a o některé zboží se rvete s ostatními nakupujícími tak, že ochranka místo hlídání musí od sebe nakupující trhat...

Naštěstí si to budu "užívat" jen jednou asi o nejbližší pátek, kdy si nakoupím zásoby pití a zbytek , tedy jídlo si budu kupovat jen v malých prodejničkách s pultovým prodejem. Dárky mi přiváží z eshopů.

A tak si letos budu moci v práci bez shonu užívat nejenom předvánoční čas, ale i čas povánoční, neboť letos jsem již zcela vyčerpal svojí dovolenou, budu poslouchat nářky kolegyň a říkat jim - Vydržte, bude líp!